Catalunya Diari

Estudien multar amb 100 euros qui no dugui la mascareta

Si la mesura tira endavant es considerarà una infracció lleu
Una mossa d'esquadra revisa la documentació que li facilita un dels conductors que passa pel peatge de Maçanet de la Selva, el 21 de març de 2020.
Si la mesura tira endavant no utilitzar la mascareta es considerarà una infracció lleu | ACN

No dur mascareta en els termes estipulats, és a dir, quan no sigui possible mantenir la distància de seguretat, d'entre un metre i mig i dos metres, tant a l'aire lliure com en espais tancats, podria suposar una multa de 100 euros durant la 'nova normalitat' posterior a la fase 3 de la desescalada. Així ho indica un esborrany del decret llei redactat pel govern espanyol per regular aquest escenari post crisi de la Covid-19 al qual ha tingut accés la Cadena Ser. La mascareta també serà obligatòria, com ara, a tots els mitjans de transport, i al vehicle particular no ho serà quan els que hi viatgin convisquin al mateix domicili. Incomplir aquests preceptes serà considerat, si l'esborrany tira endavant, una infracció lleu.

L'esborrany al qual ha tingut accés l'emissora radiofònica estableix també que les Comunitats Autònomes seguiran tenint l'obligació de facilitar al Ministeri de Sanitat totes les dades necessàries per fer seguiment de la Covid-19 i les que calgui per garantir la coordinació entre les autoritats sanitàries davant de situacions d'emergència.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del Lleida Diari on comentem entre tots les notícies de Lleida! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

  

En cas de nous brots, establiments, mitjans de transport i altres entitats hauran de facilitar a les autoritats sanitàries la informació de què disposin per identificar les persones potencialment afectades, amb l'objectiu de traçar contactes i tallar cadenes de transmissió.

 

Fernando Simón avisa que l'ús de la mascareta es mantindrà durant la 'nova normalitat

Per una altra banda, el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha explicat que l’obligatorietat de l’ús de mascareta quan no es pugui garantir la distància de seguretat es mantindrà a la «nova normalitat». Durant la roda de premsa d’aquest divendres, Simón ha dit que aquesta és la «intenció» però que depèn de diversos ministeris i caldrà veure «com queda la versió final».

Simón ha dit que la previsió és que es mantingui en les mateixes condicions i «excepcions» que hi ha ara. Almenys, ha afegit, «fins que veiem si hi ha noves onades». Sanitat va decidir el mes passat ampliar l’obligatorietat d’utilitzar la mascareta –que ja ho era al transport públic- als espais tancats i al carrer sempre que no es pugui mantenir la distància de seguretat de dos metres. Illa també ha assegurat en reiterades ocasions els últims dies que a la nova normalitat caldrà seguir «quatre normes bàsiques»: mascaretes, distància de seguretat, higiene personal i dels espais públics i tancats.


Comentaris

envia el comentari