Catalunya Diari

Europa aposta per un certificat sanitari amb una durada de 12 mesos

L'acord dels ambaixadors manté en mans dels estats les restriccions als viatges

Els ambaixadors dels estats de la Unió Europea han arribat aquest dimecres a una posició de consens per començar la negociació amb l'Eurocambra sobre el certificat sanitari. L'acord entre els ambaixadors, que fixa una posició comuna dels estats, preveu que el document tingui una durada de dotze mesos, seguint així la proposta de la Comissió Europea que plantejava que fos temporal fins que acabi l'emergència sanitària.

Tal com recollia també la proposta de l'executiu comunitari, el document acordat pels ambaixadors manté en mans dels estats les possibles restriccions als viatges segons la situació sanitària i descarta que el certificat sigui «un document de viatge».

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Pla obert d'una passatgera consultant la pantalla de les sortides a la T1 de l'aeroport del Prat durant el primer dia d'operació sortida de Setmana Santa
Els 27 aposten per un certificat sanitari amb una durada de 12 mesos | LleidaDiari.cat

No és un document de viatge

«Aquest certificat no és un document de viatge», remarca el document, que subratlla que, en cas de desplaçament, cal «mirar les mesures públiques de salut i les restriccions» que s'apliquen a cadascun dels llocs on es viatja.

En aquest sentit, el document subratlla que «la possessió» del certificat «no és una precondició per exercir el dret a la lliure circulació». Seguint la proposta de la Comissió Europea, els ambaixadors aposten perquè el certificat inclogui la identificació de la persona, si s'ha vacunat, si s'ha fet alguna prova de detecció de la covid-19 o si té anticossos per haver estat infectat.


Comentaris

envia el comentari