Catalunya Diari

Confinament domiciliari: Avís d’una experta a Catalunya

La investigadora afirma que el pic de contagis es notarà entre dimarts i dimecres

Imatge d'una dona, vestida amb jersei blanc, en un balcó durant el confinament
Catalunya hauria de tornar a un confinament domiciliari si s'expandeix la soca britànica | Europa Press

El confinament domiciliari està cada cop més a prop. Encara es noten les descontrolades festes de Nadal al nombre oficial de contagis i als ingressos a l’hospital. En aquest context també hi juga un paper important la nova soca de la Covid que va aparèixer a Regne Unit i que és molt més fàcil de contagiar que la que coneixíem fins ara.

Precisament aquesta soca és la que podria fer tornar a un confinament domiciliari a Catalunya després que aquest dissabte es detectés un segon cas a la comunitat autònoma.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

La investigadora Clara Prats aclareix quan es necessitarà el confinament domiciliari

El grup de recerca Biologia Computacional i Sistemes Complexos (BIOCOM-SC) de la UPC avisa que si aquesta nova soca continua expandint-se pel territori de forma descontrolada, caldrà plantejar-se mesures definitives per tallar de soca-rel el problema. Així, i tal com ha afirmat la investigadora Clara Prats al programa ‘Via Lliure’ de RAC1, s’hauria de tornar al confinament domiciliari.

L'experta assegura que «en el moment que aflori la soca britànica, ja seran paraules majors». Tot i que ara mateix no ho veu necessari, ja que només hi ha dos casos confirmats d’aquesta soca a Catalunya, sí que afirma que «a un creixement més ràpid, unes mesures més restrictives. I evidentment el confinament domiciliari és la mesura més restrictiva i efectiva».

Les projeccions de Clara Prats sobre el pic de contagis

Però els pocs casos comunicats no tranquil·litzen Clara Prats, ja que posa com a exemple el nostre país veí o el mateix Regne Unit, qui va relaxar-se amb aquesta nova soca i va veure incrementat les dades oficials en qüestió de poques hores. «Al Regne Unit, Irlanda i Portugal el canvi s’ha vist d’un dia per l’altre: el nombre de casos es dispara... Si ho estem veient en altres països, és possible que aquí també passi», assegura. Si això arriba a succeir, s’hauria de tornar al confinament domiciliari que vam tenir el passat mes de març i que paralitzaria l’economia encara més que en l’actualitat.

Així, la investigadora augura que l’actual corba de contagis arribarà al seu pic entre dimarts i dimecres d’aquesta setmana, però els hospitals no ho notaran fins d’aquí a deu dies.


Comentaris

envia el comentari