Catalunya Diari

Els experts canvien de parer sobre les recomanacions en l'ús de mascaretes

Ha publicat una nova guia de recomanacions contra la pandèmia
Una dona utilitzant una mascarete contra la Covid-19
Es recomana l'ús de mascaretes sempre que no es pugui mantenir el distanciament físic | EFE

Es recomana l'ús de mascaretes de tela als ciutadans que viuen en països amb transmissió comunitària de coronavirus. Així ho ha anunciat l'Organització Mundial de la Salut (OMS) que assenyala que s'aconsella el seu ús en els moments en què no es pot mantenir la distància de seguretat establerta com, per exemple, en el transport públic.

El director general de l'OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, ha explicat que aquestes mascaretes de tela han de tenir, almenys, tres capes de materials diferents tot i que ha insistit que l'ús per si sol d'aquests productes no protegeix davant del nou coronavirus. En aquest sentit, l'organisme de les Nacions Unides aconsella que les persones majors de 60 anys i aquelles que tenen patologies de risc utilitzin mascaretes quirúrgiques en les situacions on no es pugui garantir una distància de dos metres entre persones.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del Lleida Diari on comentem entre tots les notícies de Lleida! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Canvis en la guia sobre l'ús de les mascaretes

L'OMS havia recomanat fins ara l'ús de mascaretes quirúrgiques només als pacients de Covid-19 així com als seus cuidadors i als professionals sanitaris encarregats de tractar casos sospitosos o confirmats. Ara però, en la nova guia sobre l'ús de mascaretes, publicada per l'organisme de les Nacions Unides, es recomana les mascaretes quirúrgiques a totes les persones que treballen en centres de salut, independentment de si tracten o no a pacients amb Covid-19 com a mesura per controlar la pandèmia i evitar-ne el contagi.

Tedros però insisteix que aquest ús de mascaretes ha d'anar sempre acompanyat d'una correcta higiene de mans i del distanciament físic de dos metres entre persones establert. És per això que ha finalitzat tot dient que «les mascaretes no reemplacen el distanciament físic, la higiene de mans ni les altres mesures de salut pública. Només són beneficioses com a part d'un enfocament integral en la lluita contra la Covid-19».


Comentaris

envia el comentari