Catalunya Diari

Un grup d'experts diu que «no hi ha evidència» que avali la dosi de reforç per la població general

El GCMSC recorda que les vacunes aprovades ja indueixen una memòria immunològica «de llarga durada»

Un grup multidisciplinari d'experts conclou que «no hi ha evidència» per justificar que la població general vacunada hagi de rebre una dosi de reforç de la vacuna contra el coronavirus. Segons afirma el Grup Col·laboratiu Multidisciplinari per al Seguiment Científic de la covid-19 (GCMSC), des del punt de vista immunològic, tots els estudis duts a terme fins ara indiquen que les vacunes aprovades per l'Agència Europea del Medicament indueixen una memòria immunològica «de llarga durada».

Així, si bé la protecció davant de la infecció per la variant delta ha decaigut, les vacunes «conserven una alta efectivitat contra la malaltia greu i la mort».

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Tanmateix, destaca el GCMSC, hi ha algunes excepcions, com el de les persones immunosuprimides. En aquest cas, defensen que existeix «evidència sòlida» a favor d'una dosi addicional, necessària per «assolir nivells d'immunitat similars als observats en la població general». Tot i això, els experts subratllen que aquesta «tercera» dosi s'ha de considerar com a part de la pauta de vacunació i no com una dosi de reforç.

Pla mitjà d'una dona rebent la segona dosi de la vacuna contra la covid-19
Un grup d'experts diu que "no hi ha evidència" que avali la dosi de reforç per la població general amb pauta completa | LleidaDiari.cat
Un grup d'experts diu que "no hi ha evidència" que avali la dosi de reforç per la població general amb pauta completa | LleidaDiari.cat

 

Campanya de vacunació contra la grip d'aquest hivern

Paral·lelament, també assenyalen que «és probable» que les persones grans – sobretot aquelles per sobre dels 80 anys - necessitin una dosi de reforç, que podria oferir-se, per exemple, durant la campanya de vacunació contra la grip d'aquest hivern. Així mateix, pot passar amb altres grups específics, com és el cas del personal sanitari.

«Caldrà establir els mecanismes necessaris per vigilar de prop les errades vacunals en diferents col·lectius especialment susceptibles i també la població en general», apunta el GCMSC.


Comentaris

envia el comentari