Catalunya Diari

Extremadura confirma un cas de variant índia de la covid-19

El positiu és un ciutadà que cursava un màster internacional i que va tenir contacte amb una persona d'origen indi

La Junta d'Extremadura ha confirmat la detecció d'un cas de la variant índia de la covid. Es tracta d'una persona que provenia d'una altra comunitat on estava fent un màster internacional. El màster s'havia de cursar del 12 al 18 d'abril, però l'organització el va suspendre després que el 16 d'abril es va detectar un positiu per covid.

El resident a Extremadura va començar amb símptomes el 19 d'abril i va informar que havia estat en contacte amb un ciutadà provinent de l'Índia. Va arribar a Extremadura entre el 19 i el 20 d'abril, aïllat al domicili familiar «en tot moment», i el 20 se li va fer una prova PCR, que va resultar positiva. Els seus contactes es restringeixen a la família. El 30 d'abril va donar negatiu en una nova PCR. Els seus contactes estrets han donat negatiu i ell ha passat la infecció amb símptomes lleus.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Imatge d'un malalt en cadira de rodes a l'Índia, acompanyat de dos sanitaris
Extremadura confirma un cas de variant índia de la covid-19 en una persona que procedia d'una altra comunitat | Europa Press

Informació sobre l'activitat en què es va desenvolupar el contacte de la persona

Davant la informació disponible, es va decidir seqüenciar la mostra obtinguda el 20 d'abril i el laboratori de microbiologia de Badajoz va confirmar aquest diumenge que es tractava d'un cas de variant índia.

Les autoritats sanitàries extremenyes han facilitat la informació sobre l'activitat en què es va desenvolupar el contacte de la persona, els noms dels contactes estrets en la comunitat d'origen i el 3 de maig enviarà la mostra al Centre Nacional de Microbiologia per a la segona i definitiva confirmació. Ara es procedirà a fer una prova serològica al positiu per tal de procedir a l'alta epidemiològica. D'altra banda, es farà un PCR a l'equip mèdic que ha atès aquesta persona, tot i ser personal sanitari vacunat.


Comentaris

envia el comentari