Catalunya Diari

Faran 60.000 tests d'antígens als membres de les meses electorals

Salut descarta vacunar els participants de les meses perquè no s'assoliria la immunitat abans del 14-F i falten vaccins

Primer pla d'una dona sotmetent-se a un test d'antígens al pavelló Barris Nord de Lleida
El Govern farà 60.000 tests d'antígens als membres de les meses i canvia la mascareta quirúrgica per l'FFP2 | LleidaDiari.cat
El Govern farà 60.000 tests d'antígens als membres de les meses i canvia la mascareta quirúrgica per l'FFP2 | LleidaDiari.cat

El Govern oferirà als titulars i els primers suplents de les meses electorals que es puguin fer un test d'antígens els dies previs al 14-F. Aquest test serà voluntari i es farà, preferentment, entre el 9 i el 12 de febrer als CAP. La previsió és fer 60.000 proves.

El secretari general de Salut, Marc Ramentol, ha explicat aquesta decisió després de la reunió amb la mesa de partits, on també s'ha comunicat que finalment es facilitaran mascaretes FFP2 i no quirúrgiques. Entre les 19.00 i les 20.00 hores, quan es preveu que votin els contagiats i en quarantena, s'hauran de posar EPI complet. D'altra banda, ha descartat vacunar els membres de les meses, ja que el calendari no permet garantir la immunitat i hi ha escassetat de vaccins.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Demanen empara al Síndic de Greus perquè defensi el seu «dret a la salut»

Un grup de persones escollides per formar part de meses electorals en les eleccions vinents al Parlament de Catalunya (previstes en un principi per al 14 de febrer a l'espera del que decideixi el TSJC sobre l'ajornament que proposava el Govern) han demanat empara al Síndic de Greus perquè defensi el seu «dret a la salut». Els signants de la carta recorden que des de l'inici de la pandèmia han hagut de complir tots les «obligacions i recomanacions sanitàries» ordenades per l'Administració, com ara la distància social, la mascareta, el confinament o el teletreball.

Ara, però, les «80.000 persones» designades per formar meses es veuen «obligats per la mateixa Administració Pública a incomplir totes aquestes directrius». Els signants de la carta lamenten haver d'estar «més de 12 hores en un local tancat» en «plena tercera onada» en contacte amb «centenars de persones», amb una franja horària per «rebre positius» i contactes estrets als quals «la mateixa Administració» obliga a fer quarantena. Recelen, també, de les mesures de seguretat que proposa l'Administració, com ara la distribució d'EPI, o del fet que molts locals seran els habituals d'altres conteses electorals, «petits» i «sense la ventilació necessària».

Una situació «d'alt risc»

Per tot plegat consideren que estan davant d'una situació «d'alt risc» per a la seva salut i la de les seves famílies «sense cap mena de defensa», i recorden que no presentar-se a la mesa pot comportar «penes de presó i multes bastant elevades». Davant d'això, els signants de la missiva opinen que les administracions públiques infringeixen el seu «dret fonamental» a la salut recollits a la Constitució Espanyola.


Comentaris

envia el comentari