Catalunya Diari

Les farmacèutiques Pfizer, Moderna i J&J es comprometen a enviar 1.300 milions de vacunes als països pobres

Els estats més pobres les podran comprar a preu de cost i els països amb ingressos mitjans a un preu reduït

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von der Leyen, ha anunciat que les farmacèutiques Pfizer-BioNTech, ModernaJohnson&Johnson s'han compromès a enviar 1.300 milions de vacunes als països en vies de desenvolupament.

Segons ella, els estats més pobres les podran comprar a preu de cost i els països amb ingressos mitjans «a un preu reduït". D'altra banda, Von der Leyen ha assegurat que la iniciativa per impulsar la producció de vacunes a l'Àfrica comptarà amb «una inversió de 1.000 milions d'euros». «Permetrà crear hubs regionals arreu del continent africà», ha dit en l'obertura de la cimera de salut del G-20 que se celebra aquest divendres a Roma.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Ursula von der Leyen, presidenta de la Comissió Europea, a la fàbrica de Pfizer a Puurs-Sint-Amands, on es produeix la vacuna de Pfizer-BioNTech
Les farmacèutiques Pfizer, Moderna i J&J es comprometen a enviar 1.300 milions de vacunes als països pobres | LleidaDiari.cat

Una contraproposta a l'aixecament de patents

Von der Leyen també ha afirmat que la CE presentarà «a principis de juny» a l'Organització Mundial de la Salut una contraproposta a l'aixecament de patents. Pretén ser «una tercera via» davant les propostes dels Estats Units i de l'Índia i Sud-àfrica per alliberar la propietat intel·lectual de les vacunes. La presidenta de la CE ha tornat a defensar que les llicències obligatòries són la millor solució per resoldre el desigual accés a les vacunes.


Comentaris

envia el comentari