Foment anuncia un pla per doblar el nombre d’empreses de més de 50 treballadors a Catalunya

Foment del Treball ha anunciat aquest dimarts un pla conjunt amb Fepime per facilitar que les empreses de Catalunya guanyin «múscul i grandària» i es pugui doblar el nombre de companyies de més de 50 treballadors en la dècada vinent.

 

«Volem que es passi de les 8.000 actuals de més de 50 treballadors a 20.000 abans del 2030. Hem de fer créixer les nostres empreses», ha assenyalat el president de la patronal catalana, Josep Sánchez Llibre en l'acte de cloenda del 4t Congrés de la Pime Catalana.

 

«Per ser competitius, per afrontar el repte dels fons Next Generation o per internacionalitzar-se, les nostres empreses han de ser més grans, tant des d'un punt de vista financer com des d'un punt de vista humà», ha continuat Sánchez Llibre.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

Foment anuncia un pla per doblar el nombre d’empreses de més de 50 treballadors a Catalunya

Foment anuncia un pla per doblar el nombre d'empreses de més de 50 treballadors a Catalunya | LleidaDiari.cat

 

«Els ERTO seran necessaris mentre duri la crisi»

Per aconseguir doblar la xifra d'empreses de més de 50 treballadors a Catalunya, Foment del Treball i Fepime iniciaran contactes i acords de col·laboració amb agències de qualificació, administracions públiques, fons d'inversió, organitzacions empresarials i oficines de gestió de patrimonis familiars.

 

«Aquest és un objectiu molt important que estem elaborant i que explicarem amb més detall al llarg d'aquest any», ha precisat el president de la patronal catalana, que també ha apostat per reforçar tots «els escuts i paraigües» que permetin que el teixit empresarial pugui sobreviure i reforçar-se després de la pandèmia.

 

«Els ERTO seran necessaris mentre duri la crisi, defensem la seva continuïtat, i els crèdits ICO han de seguir essent flexibles pel sobreendeutament», ha reclamat Sánchez Llibre. «Pel que fa a les ajudes directes a les empreses, aquestes han de ser més àgils i ràpides», ha insistit el president de Foment del Treball, en un missatge especialment dirigit al govern espanyol.

 

De fet, Sánchez Llibre ha tornat a celebrar l'acord de dilluns entre Govern i agents socials per mobilitzar més de 1.000 MEUR per a empreses, autònoms i treballadors en ERTO.

 

En molts casos l'ajuda econòmica arriba tard

«Lamentablement en molts casos l'ajuda econòmica arriba tard i en d'altres no servirà perquè moltes empreses puguin sobreviure», ha reflexionat en veu alta el president de Foment del Treball, que igualment ha sol·licitat introduir una «fiscalitat diferenciada» per als beneficis no repartits de les empreses familiars. «Finalment, intentarem també que els fons Next Generation arribin amb eficàcia a empreses i pimes», ha conclòs Sánchez Llibre.

 

Segons Foment i Fepime, existeix un «cert escepticisme» respecte als fons europeus de recuperació davant la manca d'un interlocutor o representant que garanteixi que la distribució es farà «de forma ordenada i donant resposta a les necessitats de les empreses».

 

El Govern anuncia la creació d'una oficina d'atenció a les pimes

«És el moment d'ajudar definitivament a l'empresa a sortir d'aquesta situació», ha afirmat el president de Cepyme, Gerardo Cuerva, que ha considerat que ara no és el moment adequat per a pujar cotitzacions o incrementar la càrrega impositiva a les companyies.

 

«Tampoc per plantejar una pujada del Salari Mínim Interprofessional (SMI)”, ha asseverat Cuerva, que ha insistit en la necessitat de més «compensacions directes» per a l'aturada obligatòria de moltes activitats empresarials.

 

«L'esforç del govern hauria de ser molt més gran. Països com Alemanya han invertit més del 3% del PIB en ajudar les seves empreses, un percentatge que cau al 0,6% en el cas d'Espanya», ha recordat el president de Cepyme.

 

Per la seva banda, el secretari d'Empresa i Competitivitat, Albert Castellanos, ha recollit el guant de la necessitat d'ajudes directes «àgils i ràpides» i també s'ha compromès a facilitar la gestió administrativa i l'accessibilitat als fons Next Generation per a les pimes.

 

La necessitat de reactivar al juliol el Pacte Nacional per la Indústria

Per fer-ho possible, Castellanos ha parlat de la necessitat de reactivar al juliol el Pacte Nacional per la Indústria. «Tenim el diagnòstic clar i en dos o tres mesos s'ha d'arribar a un acord que condicioni l'ús dels fons europeus i els fons propis», ha assenyalat el secretari d'Empresa i Competitivitat, que també ha anunciat la creació d'una oficina d'atenció a les pimes, una de les promeses electorals de la campanya.

 

«Una oficina que ha de servir per a totes les pimes que no es poden permetre una consultora i que ajudarà en localitzar recursos i subvencions», ha detallat Castellanos.