Catalunya Diari

França tanca escoles i amplia les restriccions de mobilitat pel país

Es permet que les famílies es desplacin fins al cap de setmana si volen establir-se a segones residències

El president de França, Emmanuel Macron, ha anunciat en un missatge televisiu adreçat als seus compatriotes que l'Elisi ha decidit tancar entre tres i quatre setmanes les escoles, segons l'edat dels alumnes, en un intent de contenir la tercera onada de la covid-19 que afecta amb força la població.

Es tancaran també les llars d'infants i s'estendran a tot el país les restriccions de mobilitat que actualment afecten 19 departaments francesos. A banda, els comerços no essencials restaran tancats i no hi podrà haver mobilitat entre regions, excepte per motius laborals o de causa major. Macron també ha indicat que fins al cap de setmana es permetrà que les famílies es moguin per si volen instal·lar-se a segones residències.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Pla mig del president de França, Emmanuel Macron, durant un discurs adreçat a la nació en què anuncia el tancament d'escoles
Macron tanca escoles i llars d'infants i amplia a tot França les restriccions de mobilitat | LleidaDiari.cat

La ciutadania podrà sortir de casa a un radi de deu quilòmetres

D'altra banda, la ciutadania podrà sortir de casa a un radi de deu quilòmetres sense límit de temps. Es prohibeix expressament, però, la venda d'alcohol al carrer. D'aquesta manera Macron cedeix a les pressions que li han arribat els darrers dies des de diversos fronts, tant des de l'àmbit sanitari, on s'advertia de la proximitat al col·lapse del sistema per l'augment de contagis, com des d'alguns atris polítics destacats com l'alcaldia de París, on l'alcaldessa Anne Hidalgo demanava el tancament d'escoles.


Comentaris

envia el comentari