Catalunya Diari

La Fundació Althaia i Som Prematurs reforcen l'acompanyament a les famílies i en embarassos de risc

En els últims cinc anys, el Servei de Neonatologia a Manresa ha atès 354 nadons nascuts abans de la setmana 37

La Fundació Althaia i l'Associació de Prematurs de Catalunya (Som Prematurs) fan un pas més per acompanyar a les famílies amb embarassos de risc i amb nadons prematurs, nounats nascuts abans de la setmana 37.

Les dues organitzacions han signat un acord de col·laboració per tal de donar suport logístic, emocional i d'acompanyament als pares i a les seves famílies. Voluntaris de l'associació col·laboraran amb els professionals de la fundació per formar i assessorar els pares sobre la cura dels nadons.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Pla detall d'un nounat atès per la Fundació Althaia de Manresa
La Fundació Althaia i Som Prematurs reforcen l'acompanyament a les famílies i en embarassos de risc | LleidaDiari.cat

Consells bàsics en temes com l'alimentació, les cures al nadó, la medicació i les pautes de descans

En l'actualitat, el servei de Neonatologia i Pediatria d'Althaia s'encarrega de formar els pares durant l'ingrés. Professionals d'Althaia donen consells bàsics en temes com l'alimentació, les cures al nadó, la medicació i les pautes de descans, i després de l'estada hospitalària, es fa un seguiment del nadó prematur des de consultes externes. Un acompanyament que ara es reforçarà amb voluntaris de l'associació.

La situació mèdica i emocional d'una família amb un nadó prematur recomana un acompanyament que faci "més transitable" aquest període de temps, per encarar les decisions mèdiques en alguns casos, i educatives o d'atenció personal en d'altres, que es deriven sobretot de prematuritats extremes.

66 nadons prematurs durant el 2020

En els darrers cinc anys, Althaia ha atès a un total de 354 nadons prematurs. En el 2020, van ser 66, una xifra similar a la del 2018 i 2019. El Servei de Neonatologia d'Althaia dona assistència a tots els nadons prematurs, però només es queden ingressats a l'hospital els que neixen a partir de 32 setmanes i pesen 1.500 grams.

En els prematurs més petits de 32 setmanes se'ls hi fan les cures inicials i es deriven a un hospital de nivell III. Normalment, aquests nadons, després d'uns dies i quan ja estan més estables, retornen a l'Hospital de Sant Joan de Déu per seguir el tractament.

Som Prematurs és una associació sense ànim de lucre que aplega mares, pares, familiars i professionals de la salut, entitats i institucions que han viscut i compartit l'experiència de tenir un nadó prematur o bé estan interessats en la prematuritat i en les seves conseqüències.

Projecte de millora de l'atenció a infants i joves

Althaia té obert un projecte de mecenatge per millorar l'atenció a infants i joves. L'objectiu d'aquest programa és renovar aquests espais. El projecte inclou diferents actuacions perfer més agradable l'estada hospitalària dels infants. S'aniran executant per fases en funció dels resultats de la campanya. Hi ha prevista la remodelació de la Unitat d'Hospitalització de Pediatria i de Neonatologia, l'escola i l'Hospital de dia pediàtric.

També millores en les consultes externes i urgències de Pediatria, així com poder realitzar la ressonància magnètica pediàtrica amb sedació al centre, i d'aquesta manera, evitar que les famílies s'hagin de desplaçar a un altre hospital.


Comentaris

envia el comentari