Catalunya Diari

La Generalitat diu 'no' a Sanitat: Mantindrà obert l'interior de bars i restaurants

Salut recorda que té plenes competències en la matèria i que les mesures aplicades fins ara han funcionat

Catalunya no tancarà l'interior de bars i restaurants quan la incidència de la Covid-19 superi els 150 casos cada 100.000 habitants, tot i la recomanació aprovada aquest divendres en la comissió de salut pública del Congrés dels Diputats. En aquest sentit, el Departament de Salut ha assegurat que la Generalitat té plenes competències per orquestrar les seves pròpies polítiques de salut pública i ja té els seus propis indicadors per aplicar mesures, que s’han aplicat quan ha convingut i han funcionat.

Salut ho ha dit en resposta a la proposta aprovada aquest divendres a la comissió de salut pública del Congrés de Diputats d’aplicar un codi semafòric de colors segons el risc d’incidència de la Covid-19. Segons aquest codi ara actualitzat, Catalunya hauria de tancar l’interior de bars i restaurants, ja que la incidència està per sobre del topall màxim, però Salut diu que ho determinarà segons els seus propis criteris.

En aquest sentit, a Catalunya la incidència del coronavirus en els darrers 14 dies se situa per sobre el llindar del risc 'alt' amb 200,09 casos per cada 100.000 habitants. Per demarcacions Lleida se situa a la franja de risc 'molt alt' i Barcelona i Girona a la de risc 'alt'. A Madrid la incidència és "molt alta" en gairebé tots els indicadors.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Les restriccions actuals als bars i restaurants de Catalunya

Actualment, i fins al pròxim 9 d'abril, els bars i restaurants de Catalunya poden obrir al públic, amb servei a taula, des de les 7.30 a les 17 hores en horari ininterromput. En aquest sentit, resten suspesos els serveis de sopar i només es pot oferir mejor per emportar fins a les 22 hores i el repartiment a domicili fins a les 23 hores. Durant l'horari d'obertura al públic, els interiors poden obrir amb un 30% de l'aforament, amb una limitacií de quatre persones per taula, excepte membres de la mateixa bombolla. Els espais interiors han de tenir una bona ventilació natural o forçada i una distància mínima de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents.

Pel que fa a les terrasses, resten obertes sense limitació d'aforament, respectant una distància mínima senyalitzada de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Així mateix, com en els espais interiors, hi ha una limitació de quatre persones per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla.

Cal recordar que els establiments de restauració de l'àrees de servei no tenen limitació horària, mentre que aquells que estan ubicats en l'interior de centres comercials estan tancats al públic.


Comentaris

envia el comentari