Catalunya Diari

La Generalitat valora ampliar l'ús del passaport covid fora de l'oci nocturn si la situació es complica més

L'executiu autonòmic considera que, amb aquest document, s'evitaria tornar a les restriccions d'aforament

El Govern estudia ampliar el passaport covid més enllà de l'oci nocturn si en els dies vinents les dades de la pandèmia continuen empitjorant i segons l'impacte assistencial. La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha afegit, però que, ara per ara, la mesura no està tancada, si més no per aplicar-la amb caràcter immediat.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

En tot cas, ha indicat que es faria per evitar noves restriccions i limitacions d'aforaments; i sempre que es rebés autorització judicial. La portaveu ha afirmat que es tornen a entreveure escenaris que poden ser "complicats", especialment tenint en compte que s'acosten el pont del desembre i Nadal. El Govern està a l'espera també de rebre un informe, no vinculant, sobre l'ús del passaport per part del comitè assessor.


La portaveu del Govern de la Generalitat ha constatat aquest 16 de novembre que en les darreres dues setmanes hi ha hagut un augment significatiu dels contagis i els indicadors han empitjorat. Plaja ha explicat aquest dimarts que es farà un seguiment diari d'aquests i que es treballa ja en l'estudi dels indicadors a partir dels quals es determinaria que sí s'ha d'aplicar el passaport en més sectors. Ha insistit que es tracta d'una valoració global d'acord amb l'impacte en hospitalitzacions, UCI, atenció primària i, en general, en el sistema sanitari. Malgrat això, la portaveu ha apuntat que en les UCI  catalanes sempre s'ha assenyalat en números vermells el llindar d'un centenar d'ingressats a les UCI. Actualment, n'hi ha 96.

Imatge de petició de passaport Covid a l'entrada d'una discoteca el 16 de novembre del 2021
Imatge de petició de passaport Covid a l'entrada d'una discot4eca | LleidaDiari.cat

Plaja ha reconegut la preocupació del Govern de Catalunya, però també de tota la ciutadania per la situació de la pandèmia a les portes del pont del desembre i del Nadal; i la possibilitat que hi hagi noves restriccions. Ha afirmat, però que queden massa dies per a poder fer una previsió de quina serà la situació en un mes.


Per últim, ha fet una crida a mantenir l'ús de la resta d'instruments per contenir la pujada de casos que es registra, com ara el correcte ús de la mascareta. La portaveu del Govern català ha dit a més a més que aquesta és una eina que no es pot relaxar i molt menys encara en el context actual.


Comentaris

envia el comentari