Catalunya Diari

La Generalitat recomana que els nens surtin en dues franges horàries

L'objectiu és evitar la formació de grups i les aglomeracions, i d'aquesta manera reduir els possibles contagis

El president de la Generalitat, Quim Torra, al Parlament de Catalunya el 24 d'abril de 2020
El govern recomana treure els nens en dues franges horàries | Catalunya Diari

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha recomanat que els pares treguin els seus fills a passejar aquest diumenge —primer dia en què està permès pel Govern central durant el confinament pel coronavirus— amb dos horaris segons l'edat, per evitar grups i, sobretot, aglomeracions.

Proposa que d'11 a 13 surtin famílies amb nens de fins als 6 anys i que de 16 a 18 surtin amb menors de 6 a 14 anys, ha dit aquest dissabte en roda de premsa després d'un Consell Executiu del seu govern.

Demana que els catalans ho facin així sempre

Torra planteja que els catalans ho facin així sempre que surtin amb els seus fills, ja que el Govern estatal no ha marcat franges horàries.

Ha tornat a demanar a l'Estat que la Generalitat recuperi competències durant la pandèmia i creu que «no pot ser que el Govern no pugui ni fixar les franges horàries» per evitar que surtin al carrer tots alhora.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Torra defensa «criteris de sentit comú»

Per això ha defensat «criteris de sentit comú» per aprofitar bé l'oportunitat que els nens passegin, i ha demanat a les famílies que ho pensin aquest dissabte a la tarda.

«La salut de tots depèn de com tots gestionem la nostra mobilitat, les nostres decisions», per la qual cosa ha insistit a marcar pautes familiars, ja que encara hi ha confinament.

«Per favor, resseguiu les recomanacions que us fa el Govern de Catalunya. La salut de tots depèn del confinament de tots», ha afegit.


Comentaris

envia el comentari