Catalunya Diari

El Govern no obligarà a tenir les vacunes al dia per tornar a classe

Educació ho va establir com a requisit
Una de les aules de l'escola Marta Mata de Girona, buida el 21 d'abril del 2020
Els alumnes que retornin a les aules no caldran que tinguin actualitzat el carnet de vacunes de manera obligada | ACN

La Conselleria de Salut ha dictaminat que els alumnes que retornin a les aules aquest final de curs no caldrà que tinguin obligatòriament actualitzat el carnet de vacunes, sinó que serà només «altament recomanable». Tot i que fa uns dies la Conselleria d'Educació havia establert com a requisit tenir al dia el carnet de vacunes, el departament diu que sempre ha fet, fa i farà cas a Salut, que no ha obligat mai a tenir totes les vacunes posades, sinó que simplement ha demanat a les escoles que ho recomanin per tal de poder descartar altres infeccions si hi ha símptomes compatibles amb la Covid-19.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Bargalló va assegurar que seria obligatori durant el pla de reobertura de les escoles

El conseller d’Educació de la GeneralitatJosep Bargalló, va anunciar que els alumnes haurian de tenir el carnet de vacunes al dia quan tornessin a l’escola. El responsable educatiu ho va avançar en la presentació del pla per a la reobertura de les escoles catalanes. A més, va assenyalar que la mesura serà de caràcter obligatori al setembre. «Ja era un requisit abans durant el període de matrícules, però ara estarem més a sobre per què es compleixi. Si sabem que hi ha algun centre que no el demana, prendrem mesures perquè ho faci», va indicar Bargalló durant la roda de premsa.

 

Evitar qualsevol mena d’infecció

Segons Eldiario.es, la mesura tenia com a objectiu evitar que durant la crisi de la pandèmia del coronavirus apareguin altres infeccions que puguin causar símptomes semblants als de la Covid-19, tal com assenyalaven fonts de la subdirecció general de la Promoció de la Salut de l’Agència Pública de Catalunya.


Comentaris

envia el comentari