Catalunya Diari

Els gestors avisen sobre la declaració de la renda: «Patirem molt»

Els despatxos ja van desbordats aquests dies per la presentació de milers d'ERTO causats pel coronavirus

Pla detall d'un cartell a la seu de l'Agència Tributària a Catalunya
Els despatxos ja van desbordats aquests dies per la presentació de milers d'ERTO causats pel coronavirus | LleidaDiari.cat

La sobresaturació que viuen aquests dies els gestors amb milers d'empreses presentant ERTO a Treball a conseqüència de la davallada de l'activitat pel coronavirus s'hi suma, a partir d'aquest dimecres, l'inici de la campanya de la declaració de la renda.

La membre de la Comissió Fiscal del Col·legi de Gestors Administratius de Catalunya Concha Forteza adverteix a l'administració que haurà d'estendre la data límit més enllà del 30 de juny. «Si no fan un cop de cap i allarguen els terminis, crec que patirem molt», avisa en declaracions a l'ACN. I és que a banda dels ERTO i la campanya de la renda, els gestors continuen altres tasques ordinàries, com la presentació dels IVA trimestrals abans del dia 20.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

 

La campanya de la renda corresponent al 2019 serà «molt complicada» 

El Col·legi Oficial de Gestors Administratius ha advertit que la campanya de la renda corresponent al 2019 serà «molt complicada» perquè abans del dia 20 d'aquest mes s'han de presentar les declaracions trimestrals d'IVA, retencions o fer altres pagaments d'empreses de les quals els mancarà molta informació. «L'empresari petit no està tan preparat per tenir-ho en programes informàtics des dels quals et puguin passar les dades. Molta gent ve al despatx amb les factures», argumenta.

Per tot plegat, Forteza veu «horrible» que l'Agència Tributària no allargui més el termini per presentar la declaració de la renda però opina que no tindrà més opció perquè també es veurà sobrepassada a partir del maig, quan es comencin a fer les declaracions presencials amb cita prèvia. Segons Forteza, molts despatxos de gestors administratius aquests dies ja fan jornades de 12 hores els set dies a la setmana per fer front a la sobrecàrrega de feina pels ERTO i perquè els treballadors afectats puguin cobrar aviat les prestacions d'atur.

Dubta que acabin incrementant les plantilles

«Sempre ens en sortim al final, ara estan treballant a tota hora per posar en marxa els ERTO i treballadors puguin rebre el seu atur, però és complicat i un esforç molt gran», assenyala. Així i tot dubta que acabin incrementant les plantilles per fer-hi front, ja que els treballadors han de tenir coneixements molt específics.

Per últim, la membre del Col·legi de Gestors Administratius demana als contribuents que no tinguin pressa a confirmar l'esborrany pensant que cobraran abans la devolució, si s'escau. «Una declaració porta molta informació i no tota és a l'esborrany. Hi ha coses que s'han d'afegir i rectificar», comenta Forteza, que afegeix que malgrat l'opció de poder verificar les dades per via telemàtica «hi ha molts ciutadans que venen als despatxos i continuaran venint».


Comentaris

envia el comentari