Catalunya Diari

El Govern ajorna a última hora l'anunci de les noves restriccions sanitàries

La proposta que hi ha sobre la taula del Procicat no preveu una tornada a la fase prèvia a la desescalada

El vicepresident Pere Aragonès i la consellera de Presidència, Meritxell Budó, en una roda de premsa amb mascareta
El Govern suspèn a última hora la compareixença per anunciar un enduriment de les mesures sanitàries | Europa Press

La Generalitat ha suspès aquest dijous a última hora de la tarda la roda de premsa convocada per a anunciar les noves restriccions que s'han d'aplicar Catalunya davant l'augment notable de contagis de Covid-19. En principi, havien de comparèixer el vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, i la consellera de Presidència, Meritxell Budó, però finalment ho faran aquest divendres, dia 18 de desembre. 

Ara bé, segons ha avançat TV3, fonts del Govern han indicat, no obstant això, que la proposta que hi ha sobre la taula del Procicat no preveu una tornada enrere cap a la fase prèvia a la desescalada, si bé incorpora «mesures quirúrgiques» per intentar frenar la transmissió del virus abans de les Festes de Nadal. Tampoc contempla, en principi, el tancament dels bars i restaurants; una possibilitat que havia guanyat força en les últimes hores. 

El Govern ha defensat la necessitat d'aplicar immediatament les mesures aquest matí

Hores abans de la compareixença ara suspesa, la consellera de Salut, Alba Vergés, sí que ha confirmat que Catalunya mantindrà el confinament perimetral per Nadal. La mesura està relacionada amb el fet que no es passarà a la següent fase de desescalada, davant l'empitjorament de les dades epidemiològiques dies abans de Nadal. Així mateix, Vergés ja ha avisat que les noves restriccions que ha d'anunciar el Govern podrien ser «impopulars». Tot i això demana que ningú s'ho prengui com un «càstig». L'epidèmia, recorda Vergés, «va de mobilitat i d'interacció social i és en base a això que ens haurem d'anar movent». La consellera també ha insistit que, independentment de les mesures que s'acabin aprovant, cal reduir al màxim les interaccions socials fora de la bombolla de convivència per evitar situacions de «risc», tant si és Nadal com si no. 

En la mateixa línia, i sense revelar tampoc quines mesures podrien aprovar-se en el Procicat, el vicepresident amb funcions de president Pere Aragonès ha explicat en una intervenció que, un cop concretades, les mesures s'han d'aplicar com més aviat millor, tenint en compte que tarden entre deu i quinze dies a mostrar efectes. «El Nadal habitual el suspendrem. S'ha de fer diferent», ha advertit Aragonès. 


Comentaris

envia el comentari