Catalunya Diari

Ho anuncia el Govern: L'excepció amb el toc de queda que agafa tothom a contrapeu

Aquesta és l'última setmana a Catalunya amb limitacions de mobilitat i toc de queda

Meritxell Budó ha comparegut aquest migdia de dimarts per a confirmar una de les notícies més esperades per la ciutadania catalana: l'eliminació de les dures restriccions que estaven imposades fins ara. Les dades epidemiològiques i l’avançat estat de vacunació, assegura Budó, «permeten pensar que avui per avui no necessitem pensar aplicant aquestes mesures». És per aquesta raó, explica la portaveu, que des del Govern han descartat que se segueixin aplicant mesures relatives a l’estat d’alarma, com pot ser el toc de queda i les limitacions perimetrals.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Tot i això, recorda que la pandèmia segueix existint i recalca que les mesures de seguretat i higiene continuaran sent les mateixes: mascaretes, gel hidroalcohòlic i distància de seguretat. D’igual manera, les reunions de persones seguiran reduïdes a un màxim de sis persones amb l’objectiu de seguir retenint la velocitat de propagació.

El toc de queda de dissabte només durarà dues hores

D’igual manera, molts es pregunten com funcionarà l’eliminació del toc de queda. Durant aquesta última setmana d’estat d’alarma, la restricció de no poder sortir al carrer continua imposada per a les 23 hores, però diumenge això canviarà. Tal com ha anunciat el vicepresident, Pere Aragonès, i la portaveu del Govern, Meritxell Budó, el toc de queda de dissabte durarà dues hores i després quedarà oficialment eliminat Així, dissabte s’haurà d’estar a l’habitatge a les 23 hores, però a partir de mitjanit es podrà tornar a sortir al carrer.

Aragonès ha confirmat que el Govern no aprovarà el marc normatiu que havia de permetre aplicar mesures extraordinàries, com bé podria ser el toc de queda o els confinaments perimetrals. El vicepresident ha afirmat que aprovar un decret d’aquestes característiques seria «un embolic» que, ara per ara, no considera necessari.

Així, i després d’anunciar les restriccions que s’eliminen i tot allò que es podrà fer a Catalunya a partir del pròxim 9 de maig, Aragonès ha afirmat que el Govern no vol «introduir més confusió». Per això, el vicepresident ha assegurat que «un cop el marc jurídic a nivell estatal quedi clar, mirarem la fórmula per tenir aquestes mesures quan calguin», recordant que «abans de l’estat d’alarma havíem pres mesures i havíem limitat alguns drets via ratificació judicial».


Comentaris

envia el comentari