Catalunya Diari

Nova línia d'ajuts del Govern: 10 MEUR per a grans negocis i centres comercials

Els negocis afectats pel tancament decretat el passat 7 de gener rebran entre 5.000 i 7.000 euros

Ramon Tremosa, conseller d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya.
Empresa ha activat una nova línia d'ajuts per valor de deu milions d'euros | ACN

La Generalitat de Catalunya, a través del Departament d'Empresa i Coneixement, ha activat aquest divendres una nova línia d'ajuts de 10 milions d'euros per a negocis ubicats en centres comercials i establiments de més de 400 metres quadrats. Segons ha informat en un comunicat aquest divendres, les subvencions van adreçades als establiments que van romandre tancats entre el 7 de gener i el 28 de febrer arran de la pandèmia.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

En concret, els comerços de productes no essencials de més de 400 metres quadrats i aquells ubicats en centres, recintes i galeries comercials rebran un pagament únic de 5.000 euros, mentre que els bars, restaurants i cafeteries de centres comercials percebran una ajuda de 7.000 euros. Aquesta nova línia pretén reforçar la que es va obrir el mes de gener passat, que va atorgar una ajuda de 8.500 euros als negocis tancats durant la tercera onada, del 7 de gener al 21 de febrer.

Els nous ajuts, per valor de 10 MEUR, es podran demanar en els pròxims dies

A diferència de la convocatòria anterior, les ajudes activades aquest divendres estableixen ajuts específics per als establiments de restauració situats en centres comercials. Les bases per rebre les subvencions ja s'han publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) i s'obriran en els pròxims dies, segons ha informat el Departament d'Empresa.Per poder optar a les ajudes, les empreses hauran de presentar una sol·licitud telemàtica a través del Canal Empresa, omplint un formulari on caldrà fer una declaració responsable acreditant que es compleixen els requisits previstos a les bases i adjuntar dues fotografies de l'establiment, una de l'interior i una altra de l'exterior.

En el cas dels locals que ja van formular la sol·licitud per optar a l'anterior línia d'ajudes, no serà necessari enviar una nova sol·licitud i rebran el pagament de forma automàtica. Les subvencions s'atorgaran per ordre cronològic de presentació i són compatibles amb altres ajuts públics o privats ja sol·licitats procedents de qualsevol administració.

Els sindicats avisen que s'accentuen els efectes de la pandèmia en el mercat laboral

CCOO ha avisat aquest dimarts que les dades d'atur del mes de febrer mostren que «lluny de revertir la situació, s'accentuen les conseqüències nefastes pel mercat de treball i l'economia» de la pandèmia de coronavirus. En un comunicat, el sindicat també ha indicat que l'augment dels ERTO «tampoc és una dada tranquil·litzadora» i constata «l'extrema vulnerabilitat» de bona part del teixit productiu, especialment les pimes.

En aquest escenari, CCOO exigeix «polítiques efectives amb suficient dotació pressupostària» i més polítiques actives d'ocupació i formació. A més, el sindicat diu que s'han de prioritzar inversions que «permetin recuperar l'activitat productiva». Per tot plegat, CCOO diu que calen uns «pressupostos ajustats a les necessitats actuals i una gestió dinàmica dels fons europeus».

El sindicat lamenta que entre els 27 projectes prioritaris del Govern per rebre els diners de la Unió Europea no hi ha «objectius en termes d'ocupació». D'altra banda, CCOO diu que tot i que les prestacions contributives i els ajuts han crescut respecte a l'any passat, calen noves prestacions extraordinàries que «evitin situacions d'extrema precarietat i insolvència». Per això, demana una «gestió més generosa, coordinada i dinàmica de la Renda Garantida de Ciutadania i de l'Ingrés Mínim Vital».


Comentaris

envia el comentari