Catalunya Diari

El Govern aprovarà una ajuda de 2.000 euros per als autònoms

La partida pressupostària serà de 20 MEUR i la mesura preveu beneficiar uns 10.000 treballadors per compte propi

Pla mitjà del conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani
El Govern aprovarà una ajuda de 2.000 euros per als autònoms | LleidaDiari.cat

El Govern de la Generalitat de Catalunya aprovarà aquest dimarts 3 de novembre una ajuda de fins a 2.000 euros per als treballadors autònoms del país. Segons ha avançat el diari 'La Vanguardia' i ha confirmat l'ACN, el Departament de Treball destinarà una partida pressupostària de 20 MEUR i la mesura preveu beneficiar uns 10.000 treballadors per compte propi, un dels sectors més perjudicats per les restriccions i la crisi de la covid-19.

Es reedita així el subsidi que es va posar en marxa al març –en la primera onada de la pandèmia- però amb més pressupost (llavors la partida de Treball va ser de 7,5 MEUR) i amb un pagament únic de 2.000 euros per a tots els autònoms (llavors la quantia era variable i d'un màxim de 2.000 euros en funció de la caiguda dels ingressos que pogués acreditar l'autònom).

A finals d'abril, més de 6.500 autònoms havien sol·licitat l'ajut

A finals d'abril, més de 6.500 autònoms havien sol·licitat l'ajut –que anava dels 100 als 2.000 euros- i finalment es va concedir la prestació a uns 8.800 treballadors per compte propi. El Govern ha explicat aquesta nova ajuda –que s'anunciarà previsiblement aquest dimecres després de la reunió del Consell Executiu- en el marc de la reunió del Consell del Treball Autònom de Catalunya amb els agents socials.

Els requisits per a l'ajuda de 2.000 euros són tenir domicili fiscal a Catalunya, una base imposable de l'IRPF de 35.000 euros o menys i un rendiment net de l'activitat en els tres primers trimestres de l'any de menys de 13.125 euros. En aquesta ocasió l'ajuda és compatible amb altres prestacions o subsidis públics, a diferència del març. Està previst que demà s'especifiqui la data a partir de la qual els autònoms podran demanar l'ajut de 2.000 euros i quan s'efectuaria aquest pagament als beneficiaris.


Comentaris

envia el comentari