Catalunya Diari

El govern d'Aragó decideix confinar Saragossa, Osca i Terol per l'augment de casos

A partir de la propera mitjanit es restringeix la lliure entrada i sortida de persones de les tres capitals aragoneses

Pla mitjà on es poden veure al president d'Aragó, Javier Lambán, i a la consellera de Salut, Sira Repollés
El govern d'Aragó decideix confinar Saragossa, Osca i Terol per l'augment de casos | LleidaDiari.cat

El govern d'Aragó ha anunciat que confina perimetralment les ciutats d'Osca, Terol i Saragossa per l'augment de casos de covid-19 registrats els darrers dies. D'aquesta manera, a partir de la propera mitjanit es restringirà la lliure entrada i sortida de persones de les tres capitals aragoneses. S'estableix l'excepció de l'assistència sanitària, les obligacions laborals i empresarials, el retorn al lloc de residència, el càrrec de menors i gent gran o amb discapacitat, l'assistència a centres educatius i per força major o situació de necessitat.

La circulació dins del municipi estarà permesa. Dilluns que ve Aragó entrarà al nivell 3 d'alerta i suposarà una reducció del 25% dels aforaments i el tancament de l'hostaleria a les deu de la nit.
L'entrada a nivell 3 de la comunitat d'Aragó també suposarà la prohibició del consum a dins dels establiments. Només es podrà consumir a les terrasses i al 50% de la seva capacitat.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Segons la consellera de Salut del govern aragonès, Sira Repollés, una de cada dues zones bàsiques de salut d'Aragó té una incidència superior als 500 casos de coronavirus per cada 100.000 habitants. En aquest sentit, ha assegurat que hi ha transmissió comunitària del virus lligada a «l'oci i les celebracions familiars».

L'OMS ho té clar i alerta quin és l'origen de la segona onada de coronavirus a Europa

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha enviat un missatge durant les darreres hores sobre la situació de la segona onada del coronavirus a Europa. En el nostre continent, els contagis s'han disparat i les autoritats s'han vist obligades a prendre noves mesures restrictives que comprenen des de lleus restriccions de mobilitat fins al toc de queda.

En el diagnòstic de l'OMS sobre aquesta segona onada s'especifica que el seu origen està en la poca responsabilitat dels europeus. A parer seu, al març Europa es va fixar una meta i quan la va aconseguir, les mesures es van relaxar fins al punt que avui dia molts països estan batent rècord de contagis. L'autoritat sanitària mundial assegura que l'objectiu que van fixar els països era fals perquè quedava molt camí per fer. La seva crítica se centra en l'excés de relaxació després d'aconseguir una cosa que llavors semblava difícil, rebaixar la corba de contagis que va arribar al seu pic al mes d'abril.


Comentaris

envia el comentari