Catalunya Diari

Autoritzen les manifestacions del 8-M si compleixen les mesures anticovid

Sàmper i Vergés diuen que cal comptabilitzar la mobilització amb les restriccions sanitàries

Una protesta contra la violència masclista.
El Govern autoritzarà les manifestacions del 8-M si compleixen les mesures anti-covid | EspañaDiario

La Generalitat autoritzarà les manifestacions que es convoquin pel 8 de març, Dia de la Dona, sempre que compleixin totes les mesures de seguretat anticovid. Tant el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, com la de Salut, Alba Vergés, han dit que cal compatibilitzar el dret de manifestació amb les restriccions sanitàries, i per això es proposaran canvis si les convocatòries no les preveuen. 

Vergés ha dit que després d'un any de pandèmia les mesures ja són conegudes i cal evitar les aglomeracions per no córrer riscos innecessaris.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Reivindicació del dret de manifestació

En declaracions posteriors, el vicepresident del Govern amb funcions de president, Pere Aragonès, s'ha sumat a la reivindicació del dret de manifestació. En una compareixença des de les instal·lacions de Seat a Martorell ha dit que precisament la funció del Govern és garantir que es pugui exercir el dret de llibertat d'expressió i de manifestació «amb tota la llibertat i seguretat».

Aragonès ha afegit que respectaran totes les mobilitzacions que hi hagi durant la diada sempre que es tingui en compte les recomanacions en matèria de seguretat sanitària com assegura que s'ha fet des de l'inici de la pandèmia. Així doncs, caldrà esperar al Dia de la Dona per esbrinar si, finalment, són centenars de persones les que decideixen seguir sortir al carrer per a exigir i defensar els seus drets.


Comentaris

envia el comentari