Catalunya Diari

El Govern es desdiu i manté el tancament al públic dels parcs i fires d'atraccions

El DOGC publica la resolució que els prohibeix reobrir, malgrat que el conseller Sàmper va anunciar dijous que podrien fer-ho

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat aquest dissabte la resolució que manté el tancament al públic dels parcs i fires d'atraccions com a mesura per combatre l'expansió de la pandèmia de Covid-19. La prohibició d'obrir inclou tota mena d'estructures no permanents desmuntables i els establiments d'activitats lúdiques infantils privades en espais tancats.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Cal recordar que, aquest passat dijous, el conseller d'Interior en funcions, Miquel Sàmper, va assegurar que s'aixecaria aquesta prohibició per a les instal·lacions desmuntables, però la resolució del Departament de Salut només permet que puguin començar a funcionar aquelles estructures d'aquest tipus que corresponen a una sola atracció d'ús infantil en un espai autoritzat. Segons ha explicat TV3, el sector té previst aquest dilluns reunir-se amb responsables de les conselleries d'Empresa, Salut i Interior per tal d'analitzar i debatre la situació.

Indignació en el sector

La publicació del DOGC, que prohibeix l'obertura de parcs i fires d'atraccions, ha desconcertat i indignat el sector a parts iguals, ja que estaven preparant la reobertura a partir d'aquest dilluns i amb moltes esperances posades en la Setmana Santa. Cal recordar que van poder obrir portes entre juny i octubre de l'any passat i ara, amb moltes restriccions flexibilitzades, no entenen per què no poden obrir.

Un dels afectats per la resolució és el del parc Calafell Aventura, un equipament obert fa dos anys i que ofereix tirolines, rocòdroms, llits elàstics i altres atraccions a l'aire lliure. El seu responsable és Isidre Farrés, que ha explicat a TV3 que «després de sis mesos de no poder obrir i no poder facturar, ens hem gastat tots els diners que teníem en poder obrir, esperant que aquesta Setmana Santa poguéssim donar servei almenys els parcs que estem a l'aire lliure i que no tenim cap perill, i en realitat ens han enfonsat molt més del que estàvem».

D'altra banda, la responsable de comunicació del parc d'atraccions Pp's Park de Platja d'Aro, Vanessa Gómez, ha explicat en una publicació a la xarxa social Facebook que tenien tot a punt per obrir portes, alhora que ha criticat la incertesa amb què viuen. «Han estat uns dies bojos, des de dijous hem estat intentant que algú ens informés de manera clara si podíem obrir de manera legal i oficial les portes i ningú ens deia res, havíem d'esperar que es publiqués oficialment».


Comentaris

envia el comentari