Catalunya Diari

El Govern destina 500 milions més al pressupost de la Generalitat per a afrontar la Covid-19

L’Executiu aprova una generació de crèdit a càrrec del nou fons previst als Pressupostos Generals de l'Estat

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, en roda de premsa
La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha anunciat la nova partida de la Generalitat | CatalunyaDiari.cat

El Govern ha aprovat aquest dimarts augmentar en 500 MEUR el pressupost prorrogat de la Generalitat per a l’any 2021, uns recursos que es destinaran a cobrir les necessitats urgents de despesa dels departaments com a conseqüència de la Covid-19.

Aquest nou increment dels comptes públics es realitza a càrrec del Fons extraordinari per a la Covid-19 previst en els Pressupostos Generals de l’Estat per al 2021, dotat amb un import equivalent a l’1,1% del PIB estatal. L’import definitiu que correspondrà a cada territori s’assignarà d’acord amb els criteris de distribució i lliurament que estableixi el Ministeri d’Hisenda, previ informe del Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF).

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

La normativa vigent estableix que, per tal d’incorporar nous ingressos als comptes públics, s’han de generar els corresponents crèdits pressupostaris de despesa. És per això que el Govern de la Generalitat ha aprovat avui una generació de crèdit per valor de 500 milions d’euros, a càrrec de la dotació definitiva de l’esmentat fons Covid estatal per al 2021. Els recursos generats en el pressupost prorrogat s’aniran transferint als diferents departaments en funció de les seves necessitats.

A finals del mes de gener, el Govern de la Generalitat ja va incrementar el pressupost prorrogat en 1.800 MEUR mitjançant una generació del crèdit a càrrec del dèficit autoritzat (taxa de referència) per al 2021, que el Ministeri d’Hisenda també ha situat en l’1,1% del PIB.


Comentaris

envia el comentari