Catalunya Diari

El Govern donarà un ajut de fins a 2.000 euros per a uns 4.500 autònoms

L'executiu destinarà una línia de 7,5 milions d'euros a la mesura, segons ha avançat Rac1

Pla mitjà del president del Govern, Quim Torra, parlant amb el conseller Chakir El Homrani
L'executiu destinarà una línia de 7,5 milions d'euros a la mesura, segons ha avançat Rac1 | LleidaDiari.cat

El Govern de la Generalitat de Catalunya aprovarà aquest dimarts un ajut econòmic per als autònoms que puguin acreditar una reducció «dràstica i involuntària» dels ingressos derivada de la crisi del coronavirus.

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha avançat a Rac1 que la prestació podria començar a demanar-se a principis de la setmana vinent, tot i que no ha volgut posar dates concretes i ha afirmat que es pretén que estigui disponible «com més aviat millor». L'ajut serà de fins a 2.000 euros per persona, i es preveu que pugui beneficiar a uns 4.500 autònoms. La partidària pressupostària serà de 7,5 milions d'euros. Els treballadors beneficiaris hauran de ser dels sectors afectats per l'obligatorietat de tancar pel covid-19.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

S'haurà d'avaluar «cas per cas»

El Homrani ha dit a Rac1 que en el decret no defineixen el tipus d'autònoms que es poden beneficiar de l'ajut, i que s'haurà d'avaluar «cas per cas». En tot cas, ha dit que «no hi ha limitacions» i que «qualsevol autònom que pugui demostrar la reducció dràstica i involuntària de la facturació i que ha hagut de tancar l'activitat econòmica per decisions de salut pública», podrà optar a l'ajut.

  

Pel que fa als autònoms que faci menys d'un any que ho són, es faran anàlisis i comparatives dels seus ingressos mensuals.

D'altra banda, el conseller El Homrani ha admès que treballadors i empresaris estan en una situació «d'indefensió». Segons ha dit, d'acord amb el reial decret del govern espanyol, als treballadors d'empreses que els obliguen a anar a la feina en sectors en què no hi ha l'obligació sanitària de tancar no tenen «cap element» que els protegeixi. «No hi ha seguretat jurídica», ha dit el conseller, lamentant que hi hagi gent d'aquest tipus d'empreses que pugui fer front a acomiadaments per no anar a la feina.


Comentaris

envia el comentari