Catalunya Diari

El Govern s'oblida per «error» canviar el confinament municipal per comarcal al DOGC

Salut assegura que l'errada es corregirà aquest mateix dissabte

Un agent dels Mossos d'Esquadra aturant un cotxe que vol accedir a Ripoll pel confinament perimetral
L'error es corregirà aquesta tarda, segons Salut   | Cedida

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat aquest dissabte el relaxament de les restriccions que entren en vigor dilluns, entre les quals hi ha passar del confinament municipal al comarcal, allargar la restauració una hora en els torns d'esmorzar i dinar i reobrir els gimnasos al 30%, amb sis persones en activitats grupals. 

Doncs bé, tal com informa 'El Periódico', en la resolució sobre les restriccions publicada aquest matí es manté per «error» el tancament per municipis que en realitat passarà a ser comarcal a partir de dilluns. Tal com indica el citat mitjà, fonts de Salut asseguren que l'errada es corregirà aquest dissabte a la tarda. Per tant, no tindrà cap efecte a la planificació prevista.

En l'actual versió, al punt tres, dedicada a la mobilitat dins del territori de Catalunya, l'apartat 1 estableix «queda limitada l'entrada i sortida de persones de cada municipi», quan en realitat hauria de dir «queda limitada l'entrada i sortida de persones de cada comarca».

La resta de restriccions que entren en vigor

La resolució també contempla l'equiparació de les llibreries als equipaments culturals, de forma que podran obrir el cap de setmana, i també ho faran cada dia les de més de 400 metres quadrats. En el primer curs dels graus universitaris es permetrà la docència teòrica presencial, i també podran obrir en format semipresencial les escoles de música i dansa autoritzades pel Departament d'Educació.

La resolució del DOGC també inclou la unificació a efectes de mobilitat permesa entre l'Alt Urgell i Andorra. Segons la normativa, la comarca de l'Alt Urgell i Andorra seran considerades un únic territori a efectes de les restriccions de mobilitat a partir de dilluns, per tant, el confinament perimetral comarcal permetrà la mobilitat amb Andorra.

La vigència de la nova resolució és de dues setmanes, i les altres mesures ara vigents es mantenen. Així doncs, seguiran tancats els centres comercials i establiments de més de 400 metres quadrats. El comerç que no sigui essencial, en general, seguirà sense obrir els caps de setmana. D'altra banda, es mantenen les reunions de sis persones, i que aquestes siguin de dues bombolles de convivència.


Comentaris

envia el comentari