Catalunya Diari

El govern espanyol anuncia la data i els requisits per poder viatjar entre províncies

Espanya aixecarà la quarantena sobre aquells que venen de l'estranger l'1 de juliol i obrirà el turisme europeu gradualment
carretera espanyola
A partir del 22 de juny els espanyols podran viatjar a través dels corredors sanitaris. | Cedida

 

El govern espanyol té previst, a partir del 22 de juny, crear «corredors segurs» perquè les zones d'Espanya que hagin superat la fase 3 del procés de desescalada quedin connectades. Així ho explicava la vicepresidenta quatre del govern espanyol, Teresa Ribera, en una entrevista al diari 'El Periódico', en què explicava que les regions que arribin a la «nova normalitat» podran començar a rebre turistes de caràcter nacional i europeu.

 

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del Lleida Diari on comentem entre tots les notícies de Lleida! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

 

Així mateix, Ribera també anunciava que a partir del mes de juliol podran començar a venir a Espanya els turistes estrangers, encara que amb mesures de seguretat que s'hauran de seguir. Tot i això, igual que va fer el president Sánchez el passat dissabte, no ha concretat la data de juliol exacta.

 

El sector turístic demana una data per poder rebre turistes

Aquesta última fase de desescalada, anomenada de 'nova normalitat', preveu que els ciutadans puguin viatjar, ja no només entre províncies, sinó entre comunitats autònomes sempre que hagin superat el procés de desescalada. Per posar un exemple pràctic, a partir del 22 de junys, una persona que resideixi a Navarra podrà viatjar fins a Extremadura, sempre que ambdues estiguin en la fase de 'nova normalitat'.

 

Un dels sectors que més espera aquesta situació és el turístic, que persegueixen que es concreti una data definitiva perquè els turistes puguin planejar les vacances i es minimitzin les pèrdues que s'auguren en el sector aquest any a causa del coronavirus. Altres països, com ara Itàlia o Portugal, ja han anunciat que obriran fronteres al turisme europeu a partir del 3 de juny i sense haver de passar cap tipus de quarantena preventiva, però amb controls i tests.

 

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

 

Al seu torn, Grècia començarà a rebre estrangers en els seus aeroports a partir de l'1 de juliol i sense haver de passar aïllament. Malgrat això, de manera aleatòria, alguns turistes s'hauran de sotmetre a test de coronavirus. A Espanya, l'aïllament als visitants estrangers s'aixecarà l'1 de juliol, mentre que l'obertura al turisme, si no hi ha canvis, es farà de manera gradual durant el mes de juliol.Comentaris

envia el comentari