Catalunya Diari

El govern espanyol entrega al Servei Català de la Salut més 794.000 tests de covid-19

Entre el 10 de març i el 5 de maig Sanitat ha fet arribar a Catalunya 19 milions d'unitats de material sanitari

Pla de detall on es veu una petita extracció de sang en un dit per dur a terme una prova per detectar el coronavirus
El CatSalut ha rebut milers de tests de la Covid-19 | LleidaDiari.cat

El govern espanyol, a través del Ministeri de Sanitat, ha entregat al Servei Català de la Salut (Cat Salut) entre el 10 de març i el 5 de maig 19 milions d'unitats de material sanitari, entre ell hi ha més de 12,5 milions de mascaretes i més de 794.000 tests de coronavirus.

Segons un comunicat de la Delegació del Govern a Catalunya, durant aquest període també s'han donat al sistema sanitari català 1.357 respiradors, més de 5,2 milions de guants de nitril, més de 42.000 ulleres de protecció, més de 62.000 bates d'un sol ús, més de 60.800 unitats de solució hidroalcohòlica, més de 130.000 granotes i prop de 130.000 unitats de material divers com davantals o calces.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Més de 96 milions d'unitats de material sanitari

En el conjunt de comunitats i ciutats autònomes de l'Estat s'han repartit més de 96 milions d'unitats de material sanitari per lluitar contra la Covid-19 entre el 10 de març i el 5 de maig. Els territoris que més material han rebut són la comunitat de Madrid, amb prop de 23,2 milions d'unitats, seguida de Catalunya, amb més de 19 milions, i Andalusia, que supera els 8,8 milions d'unitats.

Es permeten els desplaçaments a segones residències en la fase 1

El govern de Pedro Sánchez ha rectificat fa unes hores i, finalment, permetrà els desplaçaments a segones residències si són dins de la mateixa regió sanitària en aquells territoris que dilluns entrin en fase 1. Cal recordar que a Catalunya, només canviaran de fase tres regions sanitàries: Pirineu, Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre.

Després que aquest matí fonts del govern espanyol asseguressin que no es podien fer aquest tipus de desplaçaments per la mobilitat que representarien, al migdia i en roda de premsa, el president espanyol, Pedro Sánchez, ho ha contradit. Més tard, fonts del govern estatal han explicat que l'ordre s'ha avaluat de nou i que, finalment, s'ha decidit permetre aquests tipus de desplaçaments sempre que es facin dins la mateixa regió sanitària. La fase 1 també permet els desplaçaments dins la mateixa zona per anar a hotels o allotjaments turístics.


Comentaris

envia el comentari