Catalunya Diari

El govern espanyol vol donar més hores de castellà a les classes d'ESO

La ministra traslladarà a les comunitats la distribució de les matèries en els propers dies

La ministra d'Educació, Pilar Alegría, ha explicat que el govern espanyol treballa en una nova distribució horària de les assignatures que donarà «més importància» al castellà. Es farà en la part del currículum que marca l'Estat i en els ensenyaments mínims, que representen el 50% de l'horari en les comunitats amb llengua cooficial i un 60% a la resta.

En una entrevista a 'El Mundo', Alegría recorda que és al poder judicial a qui correspon l'execució de les sentències en relació amb la del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) sobre el 25% de les classes en castellà i no entra a valorar la qüestió perquè és un procés obert al Suprem.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Llengua castellana serà la matèria «amb més hores»

En línies generals, assegura que llengua castellana serà la matèria «amb més hores» a l'ESO.
Alegría ha explicat que es treballa perquè la llengua castellana tingui una presència «important», com també les matemàtiques i els ensenyaments artístics. La ministra traslladarà a les comunitats la distribució de les matèries en els dies vinents.

 

Novetats en els exàmens de recuperació del juny

En la mateixa entrevista explica que els exàmens de recuperació del juny es podran mantenir aquest curs. La ministra proposarà una moratòria d'un any «en pro del diàleg» amb les comunitats i es desenvoluparà una disposició transitòria en el decret d'avaluació que permetrà que les comunitats que ho vulguin puguin optar a mantenir o suspendre aquestes proves.


Comentaris

envia el comentari