Catalunya Diari

La nova llei que aprovarà el govern espanyol per fer front als efectes de les restriccions

L'executiu vol que el procés sigui més àgil i ràpid

Pedro Sanchez i Carmen Calvo, ambdós amb mascareta, parlen al Congrés dels Diputats
Pedro Sánchez i Carmen Calvo, president i vicepresidenta del govern espanyol. | Europa Press

El govern espanyol ha decidit fer un pas endavant per potenciar la creació de noves empreses. L'executiu de Pedro Sánchez està preparant una nova llei per facilitar el procés i reduir els requisits per crear una societat. Concretament, es treballa amb l'opció que només es necessiti un euro per formar una empresa, que el procés es pugui realitzar el procés 'online' i que hi hagi un seguit de mesures que ajudin a combatre la morositat. Un dels objectius que persegueix la nova normativa és eliminar barreres al creixement empresarial que «es deriven de la regulació econòmica dels diferents nivells d'administració».

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Un sol euro

El Ministeri d'Afers Econòmics planteja eliminar el requisit actual de capital mínim de 3.000 euros per constituir una societat de responsabilitat limitada (SRL). Així és com consta en la consulta pública per a l'elaboració del projecte de llei d'impuls a la creació i creixement empresarial, que sosté que hi ha indicis que el mínim de 3.000 euros «pot constituir una restricció significativa a l'emprenedoria». A més, apunta que «la reforma promouria la creació d'empreses en abaratir el cost de constitució de SRL i eliminar les distorsions que l'exigència d'un import de capital mínim porta aparellades».

Un procés més àgil i ràpid

Un altre dels escenaris que planteja la nova llei és facilitar el procés de creació d'una empresa, fent-lo més ràpid i àgil. Per això, el projecte del Ministeri donaria opció a «registrar 'online' completament en un termini màxim de deu dies» la nova companyia, «sense necessitat de compareixença física del constituent quan sigui un ciutadà de la Unió Europea». De fet, aquest és un requisit que estableix la directiva de digitalització de la UE i, per tant, Espanya està obligat a introduir-lo, igual que la resta d'estats membres. 


A més, el text també contempla mesures per combatre la morositat davant del fet que les condicions de pagament reals entre negocis no sempre compleixen els terminis màxims de pagament generals de 60 dies la qual cosa «genera tensions financeres en el teixit empresarial», sobretot a les petites i mitjanes empreses.

Nova llei per les 'start-ups'

A banda d'aquesta nova llei, el govern espanyol també prepara un nou marc legal pel món de les 'start-ups', tirant ja endavant un projecte de llei destinat a aquest sector. Tal com va anunciar la setmana passada Pedro Sánchez, aquest projecte de llei inclourà diversos avantatges per aquest tipus d'empreses emergents i està previst que s'aprovi «d'aquí a unes setmanes».

Mitjançant aquesta llei, el govern espanyol vol donar suport als projectes empresarials emergents. Per això, la normativa permetrà al sector tenir bonificacions, incentius en la inversió i facilitats en els tràmits administratius.


Comentaris

envia el comentari