Catalunya Diari

El Govern tindria previst ampliar el perímetre de confinament a Catalunya

El primer tinent d'alcalde de Barcelona diu que «s'està replantejant i s'està parlant d'ampliar-lo a l'àmbit de la vegueria»

El primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha afirmat que el Govern «probablement» obrirà el perímetre del confinament comarcal a Catalunya, que l'Ajuntament de la capital catalana ha demanat que sigui d'àmbit metropolità. En una entrevista aquest dimarts a la nit a 'betevé', Collboni ha assegurat que «hem tingut algunes converses informals. El Govern, en aquest cas el Procicat, està escoltant la nostra petició perquè és molt raonable».

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Segons ha explicat el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, el confinament comarcal per frenar els contagis de Covid-19 «s'està replantejant i s'està parlant d'ampliar-lo a l'àmbit de la vegueria», la qual cosa considera que encaixaria millor amb la mobilitat dels barcelonins i permetria recuperar part de l'activitat econòmica.

Collboni critica que hi hagi un Govern «paralitzat»

Durant l'entrevista, Collboni ha lamentat que a Catalunya hi hagi un «Govern paralitzat que ha delegat moltes funcions en un òrgan amb persones tècniques» com el Procicat que, a parer seu, no sempre té en compte tots els paràmetres en prendre les decisions, com entén que ha passat amb el confinament comarcal i les restriccions horàries als establiments.

En aquest sentit, també ha apostat per desescalar més de pressa quan hi hagi més persones vacunades, amb activitats a l'aire lliure de tipus cultural, esportiu i econòmic: «L'objectiu número u és que les persones que estan en ERTO tornin a treballar».

El Govern vol esperar per decidir si flexibilitza el confinament comarcal

La portaveu del Govern i consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha explicat aquest dimarts que l'executiu espera decidir «aquesta mateixa setmana» sobre la possibilitat de canviar el confinament comarcal per un perimetratge més ampli que podria estar delimitat per les vegueries, i sobre l'opció d'establir un salconduit cultural que garanteixi que la limitació de mobilitat es pot saltar si es té una entrada per a un esdeveniment musical o teatral.

Segons Budó, aquesta setmana «és important perquè es podran observar bé les dades epidemiològiques que ja reflectiran els efectes de la Setmana Santa», i en funció d'aquesta evolució, es prendrà la decisió. En una reunió aquest dimarts a la nit, el Govern ha decidit deixar la qüestió sobre la taula durant un parell de dies i esperar a conèixer les dades definitives sobre la incidència en la pandèmia de la Setmana Santa.


Comentaris

envia el comentari