Catalunya Diari

El Govern de la Generalitat no contempla encara canviar de tram

Així ho ha donat a conèixer la portaveu del Govern aquest mateix dimecres

Imatge de persones passejant pel carrer després de la desescalada del coronavirus
Imatge de persones passejant pel carrer després de la desescalada del coronavirus. | EFE

El Govern de la Generalitat no contempla encara passar al 2 del pla de desescalada. Així ho ha explicat aquest dimecres al matí la seva portaveu, Meritxell Budó, qui ha recordat que els criteris estableixen que no s'avanci de fase si la Rt està per damunt de 0,9. Cal recordar que en un primer moment estava previst que Catalunya canviés de fase el passat dilluns, dia 7 de desembre, però finalment, i després de superar el llindar de 0,9 de taxa de propagació, el Govern va decidir dies abans continuar a la fase 1 durant almenys una setmana més. És a dir, està encara per decidir que passarà a partir d'aquest dilluns, dia 14 de desembre, dia en què Catalunya podria avançar a la fase 2 del pla de desescalada, o bé continuar amb les mateixes restriccions com fins ara. En cas de passar a la fase 2, el tram permetrà desplaçaments intercomarcals, i la possibilitat d'ampliar aforaments de bars i restaurants i centres culturals del 50 al 70% de la seva capacitat, entre d'altres mesures.
 
 

Però tot i que aquesta setmana no s'ha passat a la fase 2 del pla de desescalada, el Govern sí que està estudiant si reobre els centres comercials -una mesura no prevista en aquest primer tram-. En aquest sentit, ha explicat que l'obertura de centres comercials està sobre taula i que l'estan acabant de valorar, «més veient les aglomeracions» dels darrers dies. 

Crida a la responsabilitat

Meritxell Budó també ha fet una crida aquest dimecres a la responsabilitat de la ciutadania en general després de les imatges que s'han pogut veure on s'hi mostraven aglomeracions de gent per entrar a les botigues durant el pont. La portaveu del Govern ha defensat el pla dissenyat per Nadal, que permet trobades de màxim 10 persones i que es barregin, com a molt, dos bombolles, però ha advertit que «a partir d'aquí, cal la màxima conscienciació».
 
 
«No fem allò innecessari. Trobem-nos, però no cal set hores, potser un dinar i una petita sobretaula ja és suficient», ha suggerit. I ha recordat que cal usar la mascareta encara que s'estigui en família i mantenir les finestres obertes per garantir la ventilació. Tot plegat, per assegurar que després de les festes de Nadal no arribi un rebrot.

Comentaris

envia el comentari