Catalunya Diari

Preveuen activar la reobertura el 26 d'abril si els indicadors acompanyen

Defensa una pròrroga de 7 dies del confinament comarcal per consolidar l'estabilització de les dades

El Govern preveu posar en marxa la reobertura el 26 d'abril si els indicadors acompanyen. El secretari general de Salut, Marc Ramentol, ha defensat la «pròrroga» de set dies del confinament comarcal per consolidar l'estabilització de les dades epidemiològiques i de la pressió assistencial i, fins i tot, per arribar a una situació de regressió als hospitals.

«Aquests set dies els necessitem», ha dit Ramentol, que ha recalcat que no es poden plantejar processos d'obertura fins que no es constati «de manera fefaent» que s'ha sobrepassat el pic de contagis i de pressió assistencial. Sí que ha constatat que no hi ha hagut una explosió de casos per Setmana Santa, però ha remarcat que els centres sanitaris han hagut de fer desprogramacions.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Pla general del control de mobilitat que han fet els Mossos a l'àrea de servei del Baix Ebre, a l'AP-7
El Govern preveu posar en marxa la reobertura el 26 d'abril si els indicadors acompanyen | LleidaDiari.cat

La petició de la vicepresidenta de JxCat

La vicepresidenta de JxCat, Elsa Artadi, ha demanat al Departament de Salut i al vicepresident del Govern amb funcions de president, Pere Aragonès, més explicacions sobre els canvis de criteri en les mesures restrictives. En roda de premsa, Artadi ha assenyalat que en aquests moments de la pandèmia hi ha «cansament» de la ciutadania i que s'ha de millorar en com es fan les explicacions.

D'altra banda, ha defensat que si es passés a un confinament de regions sanitàries o vegueries es donaria més oxigen per salut mental de la ciutadania i faria més fàcil el compliment estricte d'altres mesures. Artadi ha reivindicat un «salconduit cultural' i ha demanat «flexibilitat» i no tractar tothom de la mateixa manera.

Després que el Departament de Salut hagi anunciat que es manté el confinament comarcal a partir de dilluns que ve, Junts, que forma part del govern de coalició, ha reclamat a ERC que es donin més explicacions a la ciutadania. I és que, segons Artadi, hi ha hagut canvis de criteri, ja que en la primera desescalada de la pandèmia es va fer per àrees sanitàries i la situació actual és confinament comarcal, més restrictius, i que, segons ha apuntat, té «molt impacte» a la ciutat de Barcelona.

JxCat atendrà les decisions de les autoritats sanitàries

Artadi ha assegurat que JxCat atendrà les decisions de les autoritats sanitàries, les respectarà i hi donaran suport. Però ha volgut subratllar també el «cansament» de la ciutadania. «Crec que hem de millorar com s'expliquen les coses i per què es fan els canvis», ha conclòs.

Segons Artadi, des de Junts es reconeix la «dificultat» de buscar equilibris, però ha defensat que s'ha de fer «més èmfasi» en la transmissió de la informació a la ciutadania i no tractar tothom de la mateixa manera. En aquesta línia, ha reclamat «flexibilitat», que les mesures no siguin iguals per a tot el territori ni per a tots els sectors. I és que, segons Artadi, les inversions en seguretat que han fet els diferents sectors són diferents.


Comentaris

envia el comentari