Catalunya Diari

El Govern permetrà saltar-se el confinament municipal per anar a un míting electoral

«S’ha de garantir el dret a la participació electoral», ha dit Meritxell Budó en roda de premsa | La campanya electoral començarà divendres i, per tant, serà aleshores quan es permetrà aquesta mobilitat

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, en roda de premsa amb fons blau i mascareta
El Govern assegura que es podrà saltar el confinament municipal per assistir a mítings electorals | cedida

Ja és oficial, el Govern assegura que permetrà saltar-se el confinament municipal per anar a un míting electoral. En un context on no es pot sortir del municipi per veure la família o per anar a comprar, la consellera de Presidència, Meritxell Budó, ha anunciat que el confinament de tipus municipal es podrà trencar per a poder fer efectiu el dret a vot. 

«S’ha de garantir el dret a la participació política i aquest és un dret fonamental. Hem de garantir el dret a vot per a poder abordar aquestes eleccions que, de moment, es mantenen per al 14 de febrer. Es permetrà la mobilitat per assistir a un míting, per tant, a partir de divendres, que és quan començarà la campanya electoral», ha dit la mateixa Budó en roda de premsa. 

D'altra banda, la consellera de Presidència ha anunciat també que «hem aprovat un increment del pressupost prorrogat per al 2021 per valor de 1.800 milions d’euros. Una nova dotació que es destinarà a atendre les necessitats urgents derivades de la pandèmia de diversos departaments de la Generalitat». 

«Totes les eines necessàries» per poder votar

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, ha afirmat aquest dimarts que l'Executiu català posarà «totes les eines necessàries» perquè sigui segur votar en les eleccions del 14 de febrer malgrat la pandèmia del coronavirus.

En roda de premsa telemàtica després del Consell Executiu, ha insistit que el Govern està treballant per a incorporar les «mesures addicionals» als protocols ja aprovats per a celebrar els comicis, com que es facin PCR o un test d'antígens ràpid als membres de les meses electorals, i que portin equips de protecció individual (EPIs) en la franja horària destinada al vot de les persones confinades. 


Comentaris

envia el comentari