El Govern prorroga 15 dies més les multes per fer ‘botellón’ a Catalunya

El president de la Generalitat, Quim Torra, durant la sessió de control al Parlament

El govern Torra aposta per prorrogar 15 dies més les multes per 'botellón'. | ACN

 

El Govern ha decidit prorrogar 15 dies més la prohibició de fer el 'botellón' a Catalunya amb multes que van dels 3.000 als 15.000 euros, segons va publicar el Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) aquest dimarts. D'aquesta manera, continuarà vigent la norma segons la qual «en defecte de l'ordenança municipal específica que ho reguli, es prohibeix, per raons de salut pública, a tot el territori de Catalunya, el consum compartit de begudes alcohòliques a la via pública i la resta d'espais oberts al públic». La indicació especifica que «aquesta prohibició no afecta el consum en locals o espais autoritzats per la llicència corresponent».

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

Educació descarta reeditar les targetes moneder i repartirà el menjar si hi ha confinaments parcials durant el curs

En un altre ordre de coses, el Departament d'Educació no reeditarà el sistema de targetes moneder per a l'alumnat amb beques menjador per al curs 2020/21 i apostarà per repartir el menjar a les famílies que hi tinguin dret si es produeixen confinaments parcials que impedeixen a alguns alumnes d'anar al centre educatiu. Ho ha anunciat aquest dimarts el conseller d'Educació, Josep Bargalló, que ha destacat les targetes moneder com a «millor solució en cas de confinament total», però no si les quarantenes són selectives a partir de setembre. Així, «si algun centre ha de tancar per pandèmia o si un grup estable d'alumnat ha de situar-se en quarantena», ha explicat, es durà el menjar a les famílies. «Es pot fer fàcilment si no hi ha un confinament total», ha afirmat.

 

«El tancament d'un centre perquè l'alumnat està en quarantena no ha de comportar el tancament del menjador», ha insistit Bargalló, que ha assegurat que només es tornarà al sistema de targetes moneder si el repartiment de menjar no es pogués fer. Segons ha explicat, la conselleria ja ho ha negociat amb les associacions de mares i pares d'alumnes (AMPA) i les empreses i entitats del sector. Així, el menjar s'elaborarà als centres o a les empreses proveïdores i la Generalitat serà l'encarregada de fer-lo arribar a les famílies. «Fins i tot a les escoles que no tenen cuina ja hem parlat amb qui és responsable del menjador perquè la solució que tenen es continués fent», ha afegit.