Catalunya Diari

El Govern se suma a la fundació Vicente Ferrer i Open Arms per enviar un primer avió amb ajuda a l'Índia

El vol sortirà aquest divendres des de Barcelona amb material sanitari per combatre els efectes de la covid-19

El divendres vinent sortirà de l'aeroport de Barcelona un Boeing 787 amb destí a Bangalore (Índia) amb material per combatre la crisi sanitària i humanitària que pateix l'Índia en la seva segona onada de contagis de covid-19. Aquest vol humanitari és una iniciativa solidària liderada per Open Arms i la fundació Vicente Ferrer (FVF), en una aliança amb Solidaire, que compta amb el suport de la Generalitat a través del Departament d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència i del Departament de Salut.

L'objectiu és donar suport als hospitals de la FVF i a altres centres sanitaris del país, en coordinació amb el govern indi, que la setmana passada va fer una crida d'emergència.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

L'operació d'enviament de material d'aquest divendres és la primera de les previstes per a les pròximes setmanes i també la primera d'intervenció ràpida en aquesta emergència a l'Índia que es realitza des de l'estat espanyol. Hi participen també DKV, Agents Solidaris, el Sant Joan de Déu, el Parc Taulí, Esteve Teijin, CH Robinson, Trans Junior i la comunitat Índia a Madrid.

Pla detall d'un operari, empaquetant un respirador
El Govern se suma a la fundació Vicente Ferrer i Open Arms per enviar un primer avió amb ajuda humanitària a l'Índia | LleidaDiari.cat

Recursos sanitaris que ajuden a pal·liar com més aviat millor la severa crisi sanitària

L'acció dona resposta immediata aportant recursos sanitaris que ajuden a pal·liar com més aviat millor la severa crisi sanitària que afronta el país davant la falta de reserves d'oxigen, per l'augment de casos greus de covid-19 dels últims dies i les dificultats per aconseguir els subministraments. Aquest primer vol humanitari transportarà concentradors d'oxigen, cilindres d'oxigen buits, pulsioxímetres de dit, màscares ECPAP i dispositius CPAP. L'enviament es completarà amb respiradors, mascaretes i equips de protecció (EPI).

Concretament, la Generalitat, mitjançant el Departament de Salut, aportarà 233 concentradors d'oxigen, 254 respiradors i 260 ambdós, un material valorat en 709.000 euros. Segons el Ministeri de Sanitat indi, el país ha registrat, en 24 hores, prop de 400.000 nous casos i 3.449 morts. D'aquests nous casos, 18.972 s'han registrat a l'estat d'Andhra Pradesh, en el que treballa i actua la FVF. La Fundació Vicente Ferrer gestiona a Anantapur (sud de l'Índia) l'Hospital de Bathalapalli, amb 245 llits que actualment estan destinats exclusivament a pacients amb covid-19. En aquest centre s'ha passat d'un consum d'oxigen d'un dipòsit cada quinze dies a un cada dos dies.

La Fundació està concentrant els seus esforços en atendre als pacients amb símptomes més greus

Asensio Rodríguez, director general de la FVF a Espanya, assegura que «la Fundació està concentrant els seus esforços en atendre als pacients amb símptomes més greus». «Aquest primer enviament de material per garantir els subministraments d'oxigen és ara vital», ha assegurat. Per a Òscar Camps, fundador i director d'Open Arms, «tant de bo que aquesta iniciativa promoguda per la societat civil impulsi la resposta coordinada d'altres instàncies i organitzacions que posin a l'abast recursos per reforçar la capacitat de resposta davant l'emergència sanitària a les zones més afectades pels nous brots».

Finalment, la consellera de Salut, Alba Vergés, i el conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat, Bernat Solé, han destacat «tant la rapidesa en la resposta a la petició internacional de govern de l'Índia, com fer-ho conjuntament entitats de la societat civil amb capacitat transformadora». Per a Vergés i Solé, aquesta iniciativa «permet sumar esforços per ser més eficaços, i assegurar que els generadors d'oxigen arribin com més aviat millor als hospitals, totalment desbordats».


Comentaris

envia el comentari