Catalunya Diari

L’original grafit protesta que converteix la neu en contaminació

L’obra l’ha fet l’artista anglès Bansky i s’ha fet viral per la seva crítica cap a la pol·lució. La imatge mostra un nen gaudint del que semblen flocs de neu, però en realitat és cendra

L'artista Bansky ha revolucionat el Regne Unit amb aquesta nova obra
L'artista Bansky ha revolucionat el Regne Unit amb aquesta nova obra | Bansky

L’artista anglès Bansky ha tornat a reaparèixer per fer un grafit protesta que està donant la volta al món. Es tracta d’un dibuix molt crític amb la contaminació i que ha fet al Regne Unit en una paret que fa cantonada. En una banda, es pot observar un nen gaudint aparentment del que semblen flocs de neu amb la boca oberta, però just a l’altra paret es veu un contenidor cremant que desprèn fum i cendres, que són el que realment s’està menjant el menor.

Pel que fa al lloc escollit per fer aquest moral, no és cap casualitat, ja que es tracta del municipi gal·lès Port Talbot, que aquest darrer estiu es va veure afectat per una gran quantitat de pols negre expulsat per les fàbriques d’acer de la zona que va deixar ben bruts tots els carrers, cases, parcs, cotxes i el que hi hagués a l’exterior. Bansky ha volgut criticar d’aquesta manera el grau de contaminació que pateix la població, l'ajuntament de la qual no ha vist amb molts bons ulls el dibuix. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

. . . . Season’s greetings . . .

Una publicación compartida de Banksy (@banksy) el

 

Una nova obra carregada de crítica política

El grafit va aparèixer a les parets d’un pàrquing i el seu propietari va alertar a les autoritats, que van encerclar amb tanques l’obra. Immediatament, el mateix Bansky va publicar a les xarxes socials una publicació on s’atribuïa l’obra. El text anava acompanyat d’un vídeo molt irònic, ja que la música és la coneguda nadala del Regne Unit ‘Little snowflake’ (petit floc de neu), i al final de la gravació es veu un pla general de Port Talbot amb totes les xemeneies de les fàbriques que estan afectant el medi ambient de la zona. 

L’artista Bansky és conegut arreu del món per les seves obres carregades de crítiques polítiques que pinta per molts països. En aquest cas, el famós grafiter no només denuncia la contaminació en aquesta zona, sinó la poca capacitat de les institucions mundials per frenar l’escalfament global.


Comentaris

envia el comentari