Catalunya Diari

El gran consum demana que les empreses del sector també puguin participar en els plans de vacunació

Les associacions lamenten que només un 1,5% dels seus treballadors estan immunitzats enfront de la covid

Les associacions del gran consum han demanat a la Generalitat que autoritzi les empreses seguir l'exemple de col·laboració publicoprivada amb Seat i permeti que altres companyies posin a disposició els seus recursos per accelerar la vacunació entre els seus treballadors.

En un comunicat conjunt de sis entitats –entre les quals hi ha l'Associació Espanyola de Cadenes de Supermercats (ACES), AECOC, les Cooperatives Agroalimentàries o l'Associació Espanyola de Distribuïdors, Autoserveis i Supermercats (AEDAS)- destaquen que suposa una «important oportunitat» i reclamen a les comunitats que aquest model es faci extensiu a totes les empreses del sector. A més, lamenten que només l'1,5% de treballadors del sector han rebut la vacuna.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Les entitats recalquen que aquesta col·laboració es produeix «especialment en un moment en el qual creix la disponibilitat de les vacunes» i cal «mobilitzar tots els recursos disponibles per assolir la immunitat de grup en el menor temps possible». «Actualment, tan sols l'1,5% dels professionals de la cadena de valor del gran consum han tingut accés a les vacunes, mentre que el 30% de la població ja està immunitzada, així com la pràctica totalitat dels professionals considerats essencials», continua el comunicat.

Imatge d'un treballador de Seat vacunant-se
El gran consum demana que les empreses del sector també puguin participar en els plans de vacunació | ACN

Les associacions lamenten que les vacunes no hagin arribat a un col·lectiu que va ser considerat essencial

Les associacions lamenten que les vacunes no hagin arribat a un col·lectiu que va ser considerat essencial des del principi de la pandèmia i que ara s'hagin quedat «relegats», tot i haver de de desenvolupar la seva feina presencialment i l'accés a les vacunes està «garantit». En aquest sentit, afirmen que es tracta d'un fet «especialment preocupant» i consideren que la incorporació dels treballadors en el procés de vacunació «no pot esperar més».

D'altra banda, les organitzacions del sector recorden que les empreses disposen d'experiència prèvia en grans campanyes anuals de vacunació i que «poden acreditar la seva solvència tècnica per col·laborar amb les autoritats sanitàries», insisteixen en el comunicat, subscrit per l'Associació Espanyola de Cadenes de Supermercats (ACES), AECOC, les Cooperatives Agroalimentàries, l'Associació Espanyola de Distribuïdors, Autoserveis i Supermercats (AEDAS), l'Associació Nacional de Grans Empreses de Distribució (ANGED) i la Federació Espanyola d'Indústries d'Alimentació i Begudes (FIAB).


Comentaris

envia el comentari