Catalunya Diari

La Guàrdia Civil avisa: El que mai has de fer amb la teva mascareta

Ofereixen cinc consells per allargar l'ús de la màscara i prevenir el contagi del coronavirus
Dos agents de la Guàrdia Civil amb mascareta
La Guàrdia Civil avisa: El que mai has de fer amb la teva mascareta | Twitter

 

L'ús de la mascareta va passar de ser testimonial, al començament de la crisi del coronavirus, a ser «recomanable» i «altament recomanable» a mesura que passaven les setmanes, i finalment obligatorial transport públic, als llocs tancats i a l'aire lliure si no es pot mantenir una distància mínima de seguretat de dos metres.

 

Aquesta evolució ha provocat que pràcticament tothom estigui obligat a portar la mascareta en algun moment, tret que hi hagi condicions mèdiques que ho desaconsellin, així que la Guàrdia Civil ha aprofitat per enviar un avís a la població i recordar com s'ha de fer servir la mascareta perquè el seu ús sigui correcte i compleixi amb la seva funció: evitar contagis i la propagació del virus. 

 

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

 

Els agents han posat la seva atenció en la necessitat de controlar el seu ús i, sobretot, no contaminar la mascareta amb altres gestos o actuacions no recomanables i que poden fer que ens contagiem igualment.

 

Consells de la Guàrdia Civil per portar mascareta

La Benemèrita ofereix cinc consells vitals per allargar l'ús correcte de la mascareta i prevenir al màxim un contagi:

 

- Rentar-se les mans abans i després d'usar-la

- No baixar-la quan s'està caminant

- No tocar-la

- Ha de cobrir al mateix temps boca, nas i barbeta

- No tornar a fer-la servir si no és reutilitzable i s'ha desinfectat bé

 

La Guàrdia Civil també es fa ressò de les normes publicades pel Ministeri de Sanitat i que inclouen la distància de seguretat de com a mínim 2 metres entre persones, la rentada rutinària de mans, evitar el contacte de les mascaretes amb els ulls, la boca i el nas si no estan netes i utilitzar mocadors d'un sol ús per tenir una bona higiene.

 

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del Lleida Diari on comentem entre tots les notícies de Lleida! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

 

També cal recordar que els únics casos en els quals podem anar sense mascareta són a casa nostra i juntament amb les persones amb les quals convivim, a més d'en un espai públic obert o tancat —a casa d'un conegut o familiar— on podem mantenir la distància mínima de dos metres.Comentaris

envia el comentari