Catalunya Diari

Un home procedent de Wuhan, primer sospitós de coronavirus a Catalunya

Les proves que es realitzaran al laboratori de suport de vigilància epidemiològica descartaran o confirmaran finalment el cas

Un home de 33 anys procedent de la zona xinesa de Wuhan és el primer cas sospitós de coronavirus a Catalunya, segons ha informat l'Agència de Salut Pública de Catalunya en un comunicat. L'home va tenir símptomes dilluns i ha estat traslladat al Centre Hospitalari de Referència per a malalties d'Alt Risc, que és l'Hospital Clínic.

Les proves que es realitzaran al laboratori de suport de vigilància epidemiològica descartaran o confirmaran finalment el cas. Aquest procediment segueix l'establert en el protocol d'actuació a Catalunya davant de casos sospitosos de coronavirus.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Alerten que el coronavirus «s’està enfortint»

El ministre de Sanitat de la Xina, Ma Xiaowei, ha alertat que el coronavirus «s'està enfortint» i ha anunciat que l'epidèmia es pot contagiar des del primer dia d'incubació. En roda de premsa, el titular de Sanitat ha explicat que el període d'incubació del virus és d'un a catorze dies, i que en qualsevol d'aquests dies es pot contagiar sense que s'hagin començat a manifestar els símptomes.

En aquest sentit, ha avisat que és probable que creixi el número d'infectats, ja que podrien haver-ho estat i no haver començat a notar-ne els efectes. Xiaowei ha assegurat que intensificaran les mesures de contenció perquè, com ha remarcat, ara s'entra en una «fase crucial» per aturar-ne l'expansió.

El ministre no ha detallat quines són les mesures que les autoritats estan prenent per fer front al coronavirus, encara que des d'aquest diumenge s'ha prohibit la venda d'animals salvatges als mercats del país, que es creu que serien la font del contagi. De moment no existeix una vacuna que pugui prevenir o curar la infecció, tot i que s'hi està treballant.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari