Catalunya Diari

L'Hospital de Bellvitge incorpora un làser ginecològic de CO2 per a pacients oncològiques

L'eina permet pal·liar l'atrofia o la sequedat vaginal de dones en tractament per algun tipus de càncer ginecològic

El Servei de Ginecologia de l'Hospital Universitari de Bellvitge (HUB) ha incorporat un làser de diòxid de carboni per al tractament dels símptomes d'atròfia i sequedat vaginal que afecten moltes de les dones en tractament per algun tipus de càncer ginecològic, com el càncer de mama d'ovaris o del coll uterí.

El tractament oncològic, de fet, accelera l'aparició d'aquestes molèsties i impedeixen, a la vegada, que les pacients puguin rebre altres teràpies per combatre-les. Ara, amb l'ús de la nova eina es pretén «millorar la qualitat de vida de les pacients amb la màxima seguretat dels resultats clínics», segons detalla el doctor i ginecòleg de Bellvitge José Manuel Martínez.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Imatge d'una consuta ginecològica
L'Hospital de Bellvitge incorpora un làser ginecològic de CO2 per a pacients oncològiques | LleidaDiari.cat

Un efecte tèrmic regenerador de la mucosa vaginal

La previsió de l'hospital és tractar entre 60 i 80 pacients oncològiques que, a conseqüència del tractament per combatre el càncer, han vit accelerada l'atròfia vaginal, provocant-los sequedat, sensació de cremor, picor, molèsties en orinar i disparèunia –dolor durant les relacions sexuals. La solució del làser de CO₂ implica provocar un efecte tèrmic regenerador de la mucosa vaginal gràcies a la formació de nou col·lagen, la proteïna que permet la recuperació de l'elasticitat del teixit vaginal. El tractament es realitza amb dues o tres sessions ambulatòries del làser.


Comentaris

envia el comentari