Catalunya Diari

Només es podrà sortir de casa per a comprar productes bàsics, anar al metge, a treballar o per força major

Aquestes mesures han entrat en vigor aquest mateix diumenge i la circulació s'haurà de fer individualment

Mascareta
Imatge d'una mascareta. | Anna Shvets

El decret d'estat d'alarma que ha aprovat el govern espanyol estableix que els ciutadans només podran circular per les vies d'ús públic per comprar aliments, productes farmacèutics i de primera necessitat; assistència a centres sanitaris; desplaçament al lloc de treball; retorn al lloc de residència habitual; assistència i cura de grans, petits, dependents i persones amb discapacitat; desplaçament a entitats financeres o d'assegurances, o per causa de força major. A més, la circulació s'haurà de fer individualment i només acompanyat si es té mobilitat reduïda. Mentrestant, els vehicles podran circular per a les activitats abans citades o per anar a benzineres. Les mesures entraran en vigor de forma immediata.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

El Ministeri d'Interior pot acordar el tancament de les carreteres. A més, el decret suspèn l'activitat educativa presencial en tots els centres i etapes, i indica que es mantindran les activitats eductives online sempre que sigui possible. Així mateix, el govern espanyol ordena el tancament de tots els locals i establiments «minorista», i només posa les excepcions de comerços que venguin aliments, begudes i productes de primera necessitat, farmacèutics, mèdics, productes ortopedics, òptiques, premsa, combustibles, estancs, equips tecnològics i de telecomunicacions, aliments per animals de companyia, perruqueries, tintòries, i comerç per internet, telefònic o per correspondència.

La permanència en supermercats i farmàcies haurà de ser «l'estrictament necessària», segons el decret, que apunta que s'evitaran aglomeracions i es controlarà que consumidors i empleats mantinguin la distància de seguretat de com a mínim un metre. Pel que fa a cafeteries i restaurants, quedaran tancades al públic, tot i que podran fer lliuraments a domicili.

També tanquen instal·lacions culturals, esportives, així com desfilades, revetlles i festes populars. L'assistència als llocs de culte i a les cerimònies civils i religioses, incloent les fúnebres, queda condicionada a la necessitat de mantenir un metre de distància com a mínim entre els assistents. Pel que fa al transport, Sánchez ha assegura que es mantenen el 100% dels serveis ferroviaris de Rodalies i de transport públic de viatgers per carretera, ferroviaris i marítims. Per contra, es redueixen a la meitat els serveis ferroviaris de mitja distància i els serveis regulars de transport de viatgers carretera i marítim.


Comentaris
narcis
Que narices pasa con: Los trenes, metros, autobuses, llenos de pasajeros sin mascarilla, ni guardar la distancia obligatoria. Ademas de los habitantes de las grandes ciudades, marchando a pasear el virus a los pueblos donde tienen las segundas residencias. entre ellos un tal Ansar, patriota reconocido.!!! No digo por que ¡¡¡ que cada uno piense lo que quiera. Un saludo a los que cumplen, a los que no que les den,M......

envia el comentari