Catalunya Diari

El TS denega la petició de Torra de suspendre els acords de la Junta Electoral

En els darrers dies, el president de la Generalitat s'ha vist obligat a retirar de la seu del Govern diversos símbols independentistes, complint l'ordre de la JEC

El TS ha denegat suspendre les decisions de la JEC
El TS ha denegat suspendre les decisions de la JEC | CEDIDA

El Tribunal Suprem (TS) ha denegat aquest dimarts la petició del president Quim Torra de suspendre els acords de la Junta Electoral Central (JEC), que l'han obligat a retirar llaços grocs i altres símbols independentistesdels edificis públics fins després de les eleccions generals d'abril.

Els magistrats eviten d’aquesta manera adoptar una decisió immediata —com reclamava el president de la Generalitat, Quim Torra, en un recurs— i obren un període de deu dies ara perquè la Junta presenti al·legacions. Al seu recurs, Torra demana que se suspenguin els acords adduint la JEC ha incorregut en un suposat delicte de prevaricació, en adoptar decisions «manifestament injustes i arbitràries».

Torra havia recorregut la decisió de la JEC

En aquest sentit, i com ja hem dit anteriorment, el divendres passat Torra ja va recórrer per la via contenciosa la decisió que havia adoptat la JEC, demanant la suspensió de l'acord com a mesura cautelar. Si bé el Suprem ha donat deu dies tant al President de la Generalitat com a la Junta per tal que es puguin posicionar i al·legar tot el que considerin, el cert és que primer han pres la determinació de rebutjar la suspensió de la retirada de llaços grocs. 

Retiren el llaç groc del Pati dels Tarongers

El llaç groc que ha motivat una denúncia de Ciutadans es trobava a la façana del pati dels Tarongers
El llaç groc que ha motivat una denúncia de Ciutadans es trobava a la façana del pati dels Tarongers | CatalunyaDiari.cat

 

Aquest matí el Pati dels Tarongers s'ha llevat sense l'emblemàtic llaç groc que hi lluïa des de feia mesos. La notícia ha saltat a la llum després que aquest dilluns la presidenta de Cs, Inés Arrimadas, anunciés que tornaria a portar el president de la Generalitat, Quim Torra, a la Junta Electoral Central (JEC) per mantenir aquest símbol a l'interior de l'edifici.

Fonts de la Presidència vinculen tant la decisió de posar el llaç groc al pati com la de treure'l als treballadors del Palau de la Generalitat, tot plegat després de la polèmica per la pancarta de la façana del Palau que Torra va acabar substituint per un missatge en favor de la llibertat d'expressió. En aquest sentit, durant el dia d'ahir diversos funcionaris de la Generalitat van confirmar en un comunicat que els llaços grocs dels edificis públics no els posa el Govern, sinó els «treballadors» en ús de la seva «llibertat d'expressió». Per això consideren que la decisió de la JEC de fer-los treure «coarta» aquesta llibertat.


Comentaris

envia el comentari