Catalunya Diari

El Govern augmenta l'impost sobre les hipoteques

Catalunya serà la comunitat autònoma amb el tipus impositiu més alt, que passa de l'1,5 al 2%
El Govern apuja l'impost sobre les hipoteques  | tributo.net

El Govern ha aprovat la pujada de l'Impost d'Actes Jurídics Documentats (AJD), que passa de l'1,5 al 2% i és el més alt de tota Espanya. Aquest impost, l'AJD, s'aplica a les escriptures notarials i a la constitució de préstecs hipotecaris i, ara per ara, recau sobre l'entitat bancària. Es calcula que amb l'augment del tipus impositiu es recaptaran 81,9 milions d'euros més a l'any, tal com explica 'La Información'.

 

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Aquesta és la mesura més destacada del decret llei de mesures tributàries d'urgència i de lluita contra el frau fiscal que ha aprovat aquest dimarts el Govern. També hi ha mesures per augmentar la pressió fiscal sobre les apostes esportives presencials i sobre les emissions de l'aviació, que ha encarit un euro el preu de cada kilogram d'òxid de nitrogen emès. Una altra mesura és incloure els fons de titulització com a subjectes passius de l'impost sobre domicilis buits per posseir grans paquets de domicilis no ocupats, ja que abans no havien de pagar els impostos perquè no hi eren inclosos.

 

Des del Govern al·leguen que «necessitem ingressos»

Fonts del Govern asseguren que la pujada de l'impost s'ha fet per «motius estrictament pressupostaris» i perquè «necessitem ingressos». Malgrat que hi ha altres impostos que es podrien augmentar, no es recapten de manera tan immediata com el de les hipoteques. Aquest decret ja va ser debatut no fa gaire quan el Tribunal Suprem va sentenciar que havia d'anar a càrrec del comprador i finalment va continuar sent responsabilitat de l'entitat bancària.

 

El decret s'haurà de convalidar al Parlament en un context en què el Govern funciona amb la pròrroga dels pressupostos del 2017, per no haver pogut aprovar-ne d'altres. El conjunt de mesures del decret suposaran 88,2 milions d'euros més de recaptació anuals.

 

També et pot interessar...Comentaris

envia el comentari