Catalunya Diari

Impulsaran un canvi de barem de les proves al cos dels bombers per facilitar l'accés a les dones

Actualment només 50 dones formen part de la plantilla Catalunya

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, s'ha compromès a promoure l'accés de les dones dins del cos de Bombers mitjançant un canvi de barem en les proves d'accés.

«Crearem barems diferenciats de puntuació en funció del sexe en la propera oposició prevista pel setembre d'enguany, per tant, es canviarà l'avaluació de les dues proves perquè permeti revertir de manera positiva donant igualtat d'oportunitats», ha dit.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Durant el ple del Parlament, el conseller ha recordat que la discriminació «resulta evident» perquè només el 2% dels integrants del cos són dones, 50 de 2.500. «Una situació insostenible», ha dit el conseller.

Imatge de tres camions dels Bombers de la Generalitat
Elena impulsarà un canvi de barem de les proves al cos dels bombers per facilitar l'accés a les dones | ACN

S'introduirà un biaix en la puntuació en cas d'empat

Elena també ha assegurat que s'introduirà un biaix en la puntuació en cas d'empat a favor de la persona del gènere menys representada, un criteri que ha assegurat que «està admès». Alhora s'impulsarà campanyes de difusió i comunicació per promoure l'accés de les dones al cos per acabar amb aquest greuge extrem que existeix actualment.

Per tal que no només hi hagi més bomberes, sinó més dones ocupant alts càrrecs, el conseller ha dit que treballarà per promocionar les dones dins del cos i millorar els lideratges femenins per tal que les dones es presentin a aquestes les proves. «Volem més bomberes perquè el farà millor i més just, i volem més bomberes en el cos de comandament, per això facilitarem ser dona, ser bombera i ser comandament dins del cos», diu.

Coordinació de les polítiques amb el departament d'igualtat

El conseller també ha anunciat que des del departament d'Interiors s'introduirà una coordinació de les polítiques amb el departament d'igualtat «per tal de crear un espai estructural que coordini les polítiques d'igualtat i que es promoguin les accions que tinguin a veure amb la feminització del departament».

En la interpel·lació al conseller, ERC ha expressat que es necessita una transformació urgent del cos. La diputada i bombera en excedència, Núria Picas, ha assegurat que actualment cal revisar els protocols de bomberes embarassades que no gaudeixen de tots els drets: «cal que se'ls adapti el vestuari i que se'ls faciliti la situació d'alletament».

Picas ha acabat la seva intervenció citant a Emma Roca, bombera i pionera en els esports de muntanya que va morir de càncer el passat mes de juny: «Un referent que ens ha obert camí», ha dit.


Comentaris

envia el comentari