Catalunya Diari

La incertesa i la caiguda d'ingressos són els principals motius que dissuadeixen la decisió d'hipotecar-se

Un 4% dels espanyols reconeix que ha hagut de posposar la decisió de demanar un préstec, segons Asufin

La incertesa econòmica i la caiguda d'ingressos en conseqüència de la crisi arran de la covid-19, continuen sent uns dels principals motius que dissuadeixen la decisió d'hipotecar-se dels consumidors de l'estat espanyo.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Segons les anàlisis i les dades del «Baròmetre Hipoteques d'Asufin», la situació pandèmica ha creat por davant la situació econòmica. Així ha estat esmentat pel 58,2% dels enquestats, mentre que la disminució d'ingressos per un 22,1%.

Casa de paper amb unes claus i una calculadora
Les compres ajornades afecten majoritàriament a les segones residències| Cedida

Els consumidors que volien hipotecar-se canvien d'idea

La resta, un 19,7% dels enquestats creuen que poden trobar millors preus més endavant. Així i tot, el percentatge de consumidors espanyols que ha hagut de posposar la decisió d'hipotecar-se ha disminuït respecte a l'anterior informe. Enguany, un 4,1% dels consumidors que volien hipotecar-se ha canviat d'idea, mentre que l'any passat la xifra era del 9,7%

Les compres ajornades afecten majoritàriament a les segones residències. En concret, un 41,2% de les operacions posposades corresponen a aquest tipus d'habitatge, mentre que un 37% fan referència a habitatge habitual.

Quant als tipus d'interès, l'informe d'Asufin detecta una lleu pujada en els tipus de les hipoteques variables, mentre que les hipoteques a tipus fix evolucionen en sentit contrari. La TAE mitjana a les hipoteques variables passa del 2,4% al 2,66% en les hipoteques sense vinculació, i del 2,33% al 2,35% en aquelles amb vinculació. En les hipoteques a tipus fix, en canvi, la TAE mitjana passa del 2,73% al 2,36% en aquelles amb vinculació, i del 3,15% al 2,88% en aquelles sense vinculació.


Comentaris

envia el comentari