Catalunya Diari

Infermeres reclamen més personal per atendre els pacients amb covid persistent amb angoixa i depressió

Entre els joves s'observa un increment de trastorns alimentaris i més brots psicòtics i autolesions

L'Associació d'Infermeria Familiar i Comunitària (AIFiCC) ha reclamat aquest dilluns més personal sanitari per atendre els pacients amb covid persistent que pateixen angoixa i depressió.

La infermera i psicòloga, Gloria Rius, adverteix que «cal dimensionar el nombre de professionals experts en salut mental d'acord amb la població i les necessitats que presenta: calen més psiquiatres, psicòlegs i infermeres en salut mental a l'atenció primària».

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Rius apunta que «els especialistes estan col·lapsats i això comporta que alguns pacients acabin optant per anar a l'atenció sanitària privada o altres acabin medicalitzats, quan potser no seria necessari si poguessin accedir a una teràpia».

Pla obert de les tres infermeres de Salut preparant la vacuna contra el coronavirus
Infermeres de família reclamen més personal per atendre els pacients amb covid persistent amb angoixa i depressió | ACN

Més patologia psicològica derivada o agreujada per la situació de pandèmia

Rius indica que a les consultes d'atenció primària s'estan trobant més patologia psicològica derivada o agreujada per la situació de pandèmia. Pel que fa als casos de covid persistent, exposa que sovint desemboquen amb trastorns d'angoixa i depressió.

Els principals trastorns per aquest motiu en gent jove són angoixa, depressió, trastorns alimentaris i un increment dels brots psicòtics i conductes autolesives, mentre que entre la gent gran s'observen problemes de socialització, explica la infermera.

Rius també alerta de la cronificació d'alguns processos de dol per les restriccions per la pandèmia, el que «suposa malestar emocional».


Comentaris

envia el comentari