Catalunya Diari

Les infermeres familiars rebutgen que auxiliars punxin vacunes contra la covid

Reivindiquen que administrar vaccins és «competència exclusiva» seva i d'altres amb formació universitària

L'Associació d'Infermeria Familiar i Comunitària (AIFiCC) ha rebutjat que auxiliars d'infermeria puguin punxar vacunes contra la covid.

Segon han explicat, el Departament de Salut va fer arribar una nota informativa interna en la qual s'autoritza a les tècniques en cures auxiliars d'infermeria (TCAI) l'administració dels vaccins. Des de l'AIFiCC han expressat el seu «profund desacord» pel que consideren una «violació» de les competències infermeres, una falta de respecte a la seva professió i a les infermeres.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Han afegit que el «problema» actual sobre la cobertura vacunal no té res a veure amb les infermeres i han defensat que l'administració del vaccí és «competència exclusiva» seva i d'altres especialitats amb formació universitària.

Pla de detall del moment en què s'administra una vacuna contra la covid-19 al braç d'una veïna de la Seu d'Urgell
Les infermeres familiars rebutgen que auxiliars punxin vacunes contra la covid | LleidaDiari.cat

Un risc per a la salut de les persones

L'AIFiCC ha assegurat que s'està incorrent en un risc per a la salut de les persones i la garantida de la qualitat de l'atenció que reben els ciutadans. A més, ha exigit una inversió clara i contundent per augmentar les plantilles d'infermeres i equiparar-les a les d'altres països europeus.

L'organització ha valorat que la nota emesa per la Direcció General de Professionals de la Salut «no té valor jurídic i, per tant, no té caràcter executiu». Ha apuntat també que la regulació de competències d'una professió és una competència que recau en les organitzacions col·legials en consens amb les societats científiques i les universitàries.


Comentaris

envia el comentari