Catalunya Diari

Investigadors de la UPC constaten un augment de casos a Lleida, Girona, Camp de Tarragona i Catalunya Central

Els experts asseguren que «només amb estudi de contactes i quarantenes no es podrà estabilitzar» la situació

Una persona amb un termòmetre digital prenent la temperatura a una dona
Girona i la Catalunya Central cada cop estan més en zona vermella | Europa Press

Investigadors del BIOCOMSC, el grup de recerca de Biologia Computacional de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), han constatat aquest dilluns un creixement de casos aquest cap de setmana a Catalunya a causa d'un empitjorament fora de la ciutat de Barcelona i de la seva àrea metropolitana. Així, han atribuït aquest increment a les regions sanitàries de Lleida, Girona, Camp de Tarragona i Catalunya Central. En aquest sentit, veuen una certa homogeneïtzació a Catalunya. A parer seu, les mesures de reducció de contactes i vida social són importants arreu del territori, perquè «només amb estudi de contactes i quarantenes no es podrà estabilitzar» la situació.

En concret, el grup subratlla que Lleida va estancar la seva millora fa setmanes, i ara empitjora una mica amb molts casos actius. Aquest estancament, continuen els investigadors, es combina amb un empitjorament molt clar de Girona i de la Catalunya Central, que entren cada cop més en zona vermella. Tot i això, aquestes dues regions encara tenen menys casos contagiosos per habitant que Barcelona i Lleida.Pel que fa a Tarragona, els investigadors han remarcat que no s'ha aconseguit estabilitzar la situació aquest cap de setmana, i això fa que pugin els casos. El territori tarragoní té menys positius que Barcelona, però més que Girona i la Catalunya Central.

Baixa el risc de rebrot a Catalunya

Per altra banda, el risc de rebrot a Catalunya ha baixat aquest dilluns després de dies en augment. El departament de Salut ha informat que a la comunitat autònoma s’han detectat en les últimes hores 1.147 nous positius de Covid-19 amb proves PCR a Catalunya, i s'han registrat 8 defuncions més. Amb aquests nous contagis, la xifra total d'infectats, des de l'inici de la pandèmia, se situa en els 131.070 pacients.

La notícia positiva és que el risc de rebrot continua disparat però baixa lleugerament de 200 (199,56), per sobre del 191,26 registrat la setmana del 14 al 20 d'agost. En paral·lel, la velocitat de propagació del virus (Rt) també baixa un xic però es manté per sobre d'1, a 1,09.


Comentaris

envia el comentari