L’investigador que va predir el desastre del coronavirus torna a pronunciar-se

Plànol de Pau Font en la seva intervenció al programa Quart Mil·lenni

El col·laborador de 'Cuarto Milenio', Pablo Font, ha llançat un important missatge | Mediaset

 

Pablo Fuente, investigador i col·laborador del programa 'Cuarto Milenio', es feia conegut a l'inici de la pandèmia per aparèixer en l'espai d'Iker Jiménez tot anunciant el desastre del coronavirus mentre que el govern espanyol negava que existís cap risc. Sis mesos després torna a donar una nova advertència. 

 

Gràcies a les seves declaracions, Fuente s'ha guanyat la credibilitat a l'hora de transmetre dades i informació sobre el coronavirus a Espanya, ja que mentre Simón i Illa consideraven el virus una simple grip, ell advertia del desastre que podria arribar si el govern no prenia mesures amb urgència.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

Confinaments parcials

L'investigador no amaga la seva preocupació per la situació que està travessant Espanya amb el coronavirus. Els contagis no paren de pujar després de posar final a l'estat d'alarma i entrar a la nova normalitat. No obstant això, Fuente espera que Espanya no torni a estar confinada.

 

El col·laborador de 'Cuarto Milenio' està convençut que sí que es produiran confinaments parcials si es té en compte el que està passant a Lleida: «Cal gravar-se a foc que el virus segueix amb nosaltres i pot de ser endèmic», ha dit. L'investigador no descarta que el virus es pugui quedar entre nosaltres per sempre.

 

De fet, els experts més pessimistes dibuixen un escenari en el qual adverteixen que haurem de conviure amb el coronavirus durant alguns anys. D'altra banda, alguns indiquen que potser haurem de conviure amb ell per sempre com un virus estacional, tot això però «dependrà de la vacuna», matisa aquest expert.

 

50.000 morts no oficials

Fuente està preocupat per la inacció del govern pel que fa a les mesures preses a l'aeroport: «Són un colador. Em crida l'atenció que no s'estiguin fent tests grupals com en altres països i que no s'estigui parlant d'ells. Aquests tests són ràpids i efectius». En aquest sentit considera que aquestes proves no ocasionarien problemes als turistes. 

 

D'altra banda, Fuente no entén que tenint empreses tecnològiques de primer nivell a Espanya es tingui la qualitat de dades que es tenen, referint-se a la xifra de contagis i morts que ofereix Simó: «Tenim 50.000 morts no oficials», assegura.